Elke Vanacker wordt leerlingendirecteur in het IHK Ardooie: “Warm en veilig schoolklimaat”

Het bestuur van de scholengroep Sint-Michiel heeft Elke Vanacker aangesteld als nieuwe directeur eerste graad binnen het Instituut der Heilige Kindsheid in Ardooie. Het IHK behoort tot deze scholengroep en de nieuwe directeur volgt er mededirecteur Dirk Declercq op die op 1 januari 2024 met pensioen gaat.

Elke Vanacker heeft al 19 jaar ervaring in het onderwijs en wordt door collega’s omschreven als een innoverende leerkracht. Volgens oud-leerlingen haalde ze haar vak wiskunde uit de saaie hoek en maakte ze deze lessen zelfs aantrekkelijk. Wiskunde is haar domein en haar kennis brengt ze over bij de leerlingen van de eerste en tweede graad. Ze is tevens vakverantwoordelijke wiskunde en klastitularis in het eerste jaar. Op 1 januari 2024 krijgt Elkes professionele loopbaan een nieuwe wending.

“Vanaf dan vorm ik samen met directeur Jo Willemyns een team binnen het Instituut der Heilige Kindsheid. Mijn opdracht zal erin bestaan om als leerlingendirecteur de leerlingenzorg te coördineren en mee te zorgen voor een warm en veilig schoolklimaat.”

Zorgzame school

“Het IHK is voor mij een zorgzame school waar er kwalitatief onderwijs wordt geboden aan jongens en meisjes in een levensfase die belangrijk is voor hun toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat zowel leerlingen als leerkrachten goed functioneren als ze zich goed voelen op onze school. Precies daarom wil het IHK een warme en familiale school zijn. ‘Een naam wordt een gezicht’ is hier meer dan een slogan. Deze eigenschap die ik terugvind in die omschrijving van de school past ook bij mezelf als mens, moeder van vier kinderen en leerkracht”, zegt ze overtuigd.

“Het contact met de leerlingen blijft voor mij belangrijk”

Elke is er oprecht van overtuigd dat indien je veel verwacht van leerlingen ze ook tot veel in staat zijn. “Deze overtuiging lag mee aan de basis van het ontwikkelen van de visie op onze vernieuwde eerste graad, waar ik nauw en direct bij betrokken was.”

Ruimte geven

Als directeur wil Elke Vanacker alle leerlingen ondersteunen die zich willen professionaliseren of die zich innoverend willen opstellen. “Het is belangrijk om hen de ruimte te geven die hen toelaat om zich in optimale didactische en pedagogische omstandigheden te ontwikkelen. Binnen het IHK kreeg ik de afgelopen jaren heel wat mogelijkheden om mezelf als leerkracht, teamspeler en opvoeder te ontwikkelen. De directeur gaf me samen met mijn vakcollega’s wiskunde de kans om het wiskundeonderwijs te herdenken.”

“We kregen als team binnen de school heel wat mogelijkheden en kansen. We konden nascholing volgen, overlegmomenten inplannen en schoolbezoeken doen. Als team van drie hebben we zo het wiskundeonderwijs hier op school verrijkt. Het is een project dat vandaag nog altijd in ontwikkeling is en waar ik nog altijd heel trots op ben.”

Elke Vanacker, die veertig is en in Ruddervoorde woont, is aan een nieuwe professionele uitdaging toe. Zal ze het lesgeven waar ze zo gedreven en enthousiast in is niet missen? “Dat heb ik uiteraard in overweging genomen. Maar ik blijf in contact met de leerlingen en dat is voor mij zeker belangrijk.”

The post Elke Vanacker wordt leerlingendirecteur in het IHK Ardooie: “Warm en veilig schoolklimaat” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »

Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix

Koen Van Hout wordt de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix in Knokke. Hij brengt 25 jaar ervaring mee van de Mercedes Group, waar hij diverse functies bekleedde in marketing, sales, aftersales, logistiek en algemeen management.
The post Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Ziekenhuizen van Hasselt, Tongeren en Heusden-Zolder bereiden intensievere en geïntegreerde samenwerking voor

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, az Vesalius in Tongeren en het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder hebben een intentieovereenkomst ondertekend. Daarmee geven ze aan dat ze de mogelijkheden voor een duurzame intensere samenwerking zullen onderzoeken en voorbereiden. Op die manier willen ze ook in de toekomst hun patiënten in iedere fase van hun leven de nodige hoogstaande kwalitatieve zorg blijven bieden in

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »