Bewoners appartementsgebouw geëvacueerd na brand in Ieper

Twaalf bewoners van een appartementsgebouw in Ieper zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag geëvacueerd na een brand. Die ontstond op de gelijkvloerse verdieping van het gebouw. Niemand raakte gewond. De bewoners moesten de nacht elders spenderen.

Omstreeks 2 uur werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een uitslaande brand op de gelijkvloerse verdieping van een appartementsgebouw in Ieper. De bewoner van het getroffen appartement had zijn eigen woonst al verlaten toen de politie aankwam.

De politie ondernam een eerste bluspoging en de brand bleef beperkt tot de benedenverdieping. De brandweer bluste verder en het vuur was snel onder controle. Elf andere bewoners konden het gebouw tijdig verlaten en werden in de buurt opgevangen. De bewoner en een bovenbuur werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Uit veiligheidsoverwegingen werd beslist om niemand terug te laten keren naar het gebouw afgelopen nacht.

The post Bewoners appartementsgebouw geëvacueerd na brand in Ieper is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

17 hectare nieuw stadsgroen Vlasakker is gerealiseerd

Het open gebied tussen de Etienne Sabbelaan, de Maandagweg, woonwijk Tarweveld-Klaverveld, hogeschool VIVES en KU Leuven Kulak vormt 17 hectare nieuw, volwaardig stadsgroen waar natuurontwikkeling, ontmoeting en beleving hand in hand gaan. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 29 juni vanaf 14 uur.
The post 17 hectare nieuw stadsgroen Vlasakker is gerealiseerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »