Vreemde zaak: beelden van al dan niet opzettelijke aanrijding worden bekeken in rechtszaal

In de rechtbank van Veurne zullen tijdens een proces op 8 maart volgend jaar beelden worden getoond van een aanrijding langs de openbare weg. Daarbij werd een man aangereden door een jongedame, aan lage snelheid. Volgens de man en het parket gebeurde dat opzettelijk, volgens de vrouw niet.

Wanneer en waar de feiten eerder dit jaar precies gebeurden is nog niet duidelijk. In de rechtbank van Veurne werd vrijdag beslist om het proces in zijn geheel uit te stellen naar 8 maart volgend jaar. Een jongedame moet zich verantwoorden voor het opzettelijk aanrijden van een oudere man. “Volgens ons is er geen sprake van een ongeval en gaat het wel degelijk om een opzettelijk feit, na een discussie. We vragen vier maanden cel en 800 euro boete, of een werkstraf.”

“Dit was geen ongeval”

Ook het slachtoffer kwam al aan het woord. “Ik was 35 jaar rij-examinator en hielp talloze mensen aan een rijbewijs”, sprak de man. “Ik zeg u: dit was geen ongeval. Mijn vrouw en ik wandelden langs de weg en die jongedame vond dat ze geen plaats genoeg had om te passeren. We moesten volgens haar in de modder op de graskant lopen. Na een discussie reed ze mij vanop vijf meter aan lage snelheid aan.” De jongedame ontkent dat en wil de vrijspraak. Omdat er van het feit beelden zijn worden die op 8 maart vertoond in de zaal. (JH)

The post Vreemde zaak: beelden van al dan niet opzettelijke aanrijding worden bekeken in rechtszaal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zouden we niet beter weer jongens- en meisjesscholen inrichten?

Jongens hebben het op school moeilijker dan meisjes. Ze blijven vaker zitten, halen vaker geen diploma en stromen minder door naar het hoger onderwijs. Waarom is de kloof tussen jongens en meisjes zo groot? Ligt het aan het onderwijs? Aan de opvoeding? Of de hormonen? En zou het geen idee zijn om weer jongens- en meisjesscholen te hebben?

Lees meer »

Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde”

2023 werd voor Menen het jaar van Yvonne Serruys. Een unieke tentoonstelling over de vooruitstrevende artieste, bracht meer dan 7.500 bezoekers naar de grensstad. In het verlengde hiervan heeft haar laatste nakomeling 26 kunstwerken aan de stad geschonken.
The post Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dominique Pélicot (71) na verkrachtingen van zijn vrouw ook verdacht van lustmoord: “Slachtoffers werden allebei verdoofd met ether”

De Fransman die zijn vrouw verdoofde en door tientallen mannen liet verkrachten, wordt verdacht van nog meer wansmakelijke feiten. DNA linkt Dominique Pélicot (71) rechtstreeks aan een zaak waarbij een jonge vastgoedmakelaar nipt ontsnapte aan een verkrachting. Zijn naam valt ook in een lustmoord, maar daar ontbreekt concreet bewijs. De gelijkaardige werkwijze roept in ieder geval wel vragen op. Zo

Lees meer »

Ouders van Joyce en Wim oog in oog met bestuurder die dronken hun kinderen doodreed: “Je vergeven zal ik nooit kunnen”

“Hij heeft misschien wel spijt en heeft het niet expres gedaan, maar hij blijft verantwoordelijk voor de dood van mijn kinderen.” De vader van de overleden Joyce Van Roosbroeck (36) richtte zich dinsdag tot de bestuurder die zwaar onder invloed en met overdreven snelheid zijn dochter en zijn schoonzoon doodreed. Louis W. (36) staarde tijdens zijn proces de hele tijd

Lees meer »

“Brutaal en meedogenloos”: video toont hoe Russen Oekraïense soldaten koelbloedig lijken te executeren nadat die zich overgeven

De Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ heeft een schokkende video vrijgegeven waarin te zien zou zijn hoe het Russische leger drie Oekraïense soldaten in koelen bloede executeert nadat die zich hebben overgegeven. Het incident vond naar verluidt plaats aan de frontlinie van de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk, waar de Russen steeds verder oprukken.

Lees meer »

“Ieper is een fijne stad, maar nog te weinig bekend in de wereld”: Japanse professor voor vijfde keer op bezoek in de Westhoek

Hij is professor aan het instituut voor internationale mode, maar met mode heeft Masakazu Tanaka (69) uit het Japanse Osaka weinig of niets te maken. Waar hij wel interesse voor heeft, is de manier waarop wij ons oorlogsverleden herdenken, iets wat in zijn thuisland niet gebeurt. “Ieper is een fijne stad, maar nog te weinig bekend in de wereld.”

Lees meer »