Visser Ilir (27) praat vanop ziekenhuisbed over ongeval waarbij collega stierf: “Ze wilden niet dat ik naast Michael bleef liggen”

“Een harde knal en daarna werd het zwart.” Aan het woord is Ilir Devyck (27), de zwaargewonde visser die momenteel in een Brits ziekenhuis ligt nadat hij een zware buis op zich kreeg aan boord van de O.51 Stormvogel. Zijn collega Michael Hubert – broer zoals ze elkaar noemen – overleefde het ongeval niet. “Toen ik wakker werd wou ik dat ze eerst naar Hubert keken, maar het was al te laat”, zegt Ilir snikkend.

 

Meer krantenkoppen in België

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Welkom op ‘t Vossenerf: Op vakantie tussen de Holsteinkoeien

Kris Decapmaker (42) en Charlotte Sys (42) wonen met hun twee kinderen Lander (19) en Laure (17) op ’t Vossenerf in Klemskerke. Het familiebedrijf ziet er vandaag helemaal anders uit dan twee generaties geleden, maar de toewijding aan de stiel bleef. “Op zondag eens een paar uurtjes kunnen uitblazen, dat is voor ons al een luxe.”
The post Welkom

Lees meer »