Sint-Leocollege breit warmste én langste sjaal voor Warmste Week: “Maar liefst 300 meter lang!”

Net als in alle andere Brugse scholen werden de laatste weken in de secundaire afdeling van het Sint-Leocollege heel wat activiteiten georganiseerd in het kader van de Warmste Week.

Op vrijdag 1 september vond een heel geslaagde Warmste Markt, met lekkers uit alle windstreken, plaats. Op hetzelfde moment renden verschillende teams zich de longen uit het lijf tijdens een gesponsorde trailrun in en rond de school.

Warmste en langste sjaal

“Het breien van onze warmste en langste sjaal was zonder enige twijfel de meest originele actie die we bedachten”, vertelt directeur Bruno Overbergh. “Tijdens de herfstvakantie zijn we gestart met een groep leerlingen, personeelsleden en oma’s om samen ‘de warmste sjaal’ te breien en te haken. Het resultaat is een exemplaar van 300 meter, waarvan er zowel op de Markt als tijdens het oudercontact op school stukken in een kerstpakket verkocht werden voor de Warmste Week. De opbrengst van al onze acties bedraagt meer dan 12.000 euro en er komen zeker nog wat honderden euro’s bij. Geen peulschil voor een kleine school.”

Op de radio

Vrijdag 22 december was voor de 450 leerlingen van de secundaire afdeling van het Sint-Leocollege het hoogtepunt van ‘de sjaalactie’. Om 9.45 uur mochten ze de sjaal uitrollen op ’t Zand en de opbrengst van hun acties meedelen aan de micro in het huis van de Warmste Week. “We zijn bijzonder trots op het resultaat van al onze acties”, aldus lerares Sophie Decoster. “Het breien en haken van de sjaal was een ongelooflijk verbindende actie. Het was soms aandoenlijk om te zien hoe oma’s, mama’s, mensen uit de buurt personeelsleden en leerlingen zich uitsloofden om zoveel mogelijk wol te verwerken tot één grote lange sjaal. Terwijl er gebreid en gehaakt werd, dronken we een kop koffie, keuvelden we wat en amuseerden we ons. Ik wil dan ook iedereen heel hard danken voor de inspanningen. Het was echt teamwerk.”

Het is duidelijk dat men zich in het Sint-Leocollege nog lang de passage van de Warmste Week in Brugge zal herinneren. (PDC)

The post Sint-Leocollege breit warmste én langste sjaal voor Warmste Week: “Maar liefst 300 meter lang!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

Vriend neemt afscheid van Mandy (33), die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Mijn lieveke, ik zal altijd op je blijven wachten”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »

Kunst van Henk Visch siert de Schooldreef

Deze week werden er kunstwerken geplaatst in de vernieuwde Schooldreef in Oostkamp. Het zijn werken van de Nederlandse kunstenaar Henk Visch en het geheel kreeg de naam ‘Zoals Afgesproken’.
The post Kunst van Henk Visch siert de Schooldreef appeared first on KW.be.

Lees meer »

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »