“Sam De Bruyn vond mijn sjerp de max”: burgemeester van Hooglede trekt in holst van de nacht naar De Warmste Week

Voor 6 uur ‘s ochtends drie burgemeesters, en vooral hun tricolore sjerp, in de studio van De Warmste Week in Brugge krijgen. Die oproep lanceerden presentator Sam De Bruyn en zijn gast Tom Waes afgelopen nacht. Dankzij een aandachtige Hoogleedse luisteraar stond burgemeester Frederik Demeyere iets voor 4 uur ‘s nachts op ‘t Zand. “Een fantastische ervaring”, geniet hij nog na.

Het was rond 3 uur ‘s nachts dat presentator Sam De Bruyn en zijn nachtelijke gast Tom Waes hun opvallende oproep lanceerden. Voor 6 uur ‘s ochtends wilden ze drie burgemeesters en hun sjerp in de studio krijgen. Een uitdaging waarmee ze de bereikbaarheid van lokale politici wilden toetsen.

Lieven Denewet, voorzitter van Molenzorg Vlaanderen en trots Hoogledenaar, hoorde de oproep voorbijkomen en belde meteen zijn eigen burgervader op. “Ik belandde op zijn antwoordapparaat”, zegt hij. “Logisch, aangezien het midden in de nacht was. Maar enkele minuten later belde hij me terug op en deed ik de vraag van de radiomakers uit de doeken.”

Dirk De fauw

“Een kwartier later ben ik in mijn auto gesprongen”, lacht CD&V’er Frederik Demeyere (45). Hij volgde op 1 januari Rita Demaré als burgemeester van Hooglede op. “Ik was toch wakker. Daarom besloot ik me aan te kleden en richting Brugge te tuffen.”

Rond de klok van 4 uur kon de burgervader Sam De Bruyn en Tom Waes begroeten. “Ik werd meteen in de studio uitgenodigd, waar ook Jan Vermeulen stond. Hij is burgemeester van Deinze en had er net een lange gemeenteraad op zitten. Onze Brugse collega Dirk De fauw was eerder die nacht al op bezoek geweest.”

Ook Deins burgemeester Jan Vermeulen maakt de oversteek naar Brugge. © FB Frederik Demeyere

Mission accomplished voor De Bruyn en Waes, dus. En een topervaring voor Frederik Demeyere. “Het was fantastisch. Sam De Bruyn mocht mijn sjerp omgorden. Dat vond hij de max”, glundert hij. “Leuk om eens mee te maken en effectief aan te tonen dat wij als lokale bewindsvoerders érg bereikbaar zijn.”

Vroege vrijdag

Een gulle gift voor De Warmste Week had Demeyere niet bij. “Dat was niet meteen meegerekend”, glimlacht hij. “Maar vanuit het gemeentebestuur hebben we al jaren de traditie om de acties op Hoogleedse en Gitse bodem te ondersteunen en – volgens het voorafbepaalde budget – de opbrengst daarvan te verdubbelen. We dragen het initiatief een erg warm hart toe.”

Na zijn blitzbezoekje aan Brugge bolde Frederik Demeyere terug naar Hooglede, klaar voor zijn dagtaak als burgemeester. “Mijn vrijdag begon iets vroeger dan voorzien, maar daar maal ik niet om. Het was top.”

The post “Sam De Bruyn vond mijn sjerp de max”: burgemeester van Hooglede trekt in holst van de nacht naar De Warmste Week is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »