Oostendenaar (24) krijgt negen maanden voorwaardelijke celstraf voor geweld tegen politiemensen

De Brugse strafrechter heeft een 24-jarige Oostendenaar veroordeeld tot negen maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen. T.V. gebruikte geweld toen de politie hem wilde tegenhouden omdat hij met een groot glas bier rondliep.

De lokale politie van Oostende hield in de nacht van 2 op 3 september zoals gebruikelijk een oogje in het zeil in de uitgaansbuurt. Rond 1.15 uur wilden ze een twintiger tegenhouden omdat hij met een groot glas bier op straat liep. T.V. weigerde zich te identificeren en zette het op een lopen. Toen de politie hem inhaalde, verzette de beklaagde zich hevig tegen zijn arrestatie. Daarbij beet en schopte hij de vier politiemensen meermaals. Een van de slachtoffers was door het incident zelfs een tijdje werkonbekwaam.

V. verklaarde dat hij zich eigenlijk niets meer kon herinneren van de feiten. Anderzijds wist hij wel nog dat hij met een grote kan bier over straat liep. Voordien zou hij een zevental Leffes en nog wat sterkedrank genuttigd hebben. Naar eigen zeggen was het zeker niet zijn bedoeling om de agenten te verwonden. Hij beweerde dat hij zich zou schamen als hij effectief zoiets gedaan zou hebben.

De jonge Oostendenaar was absoluut niet aan zijn proefstuk toe. Zo kreeg hij in 2021 al 60 uur werkstraf voor een poging tot diefstal en in 2022 zes maanden cel voor geweldpleging. Begin juni 2023 werd hij nog veroordeeld tot drie maanden effectieve gevangenisstraf voor een klap in het gezicht van de nieuwe partner van zijn ex-vriendin.

Het openbaar ministerie vorderde een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Ook de verdediging kon zich daarin vinden. In die omstandigheden werd V. veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf met probatie-uitstel. De geldboete van 800 euro werd voor de helft met uitstel opgelegd.

The post Oostendenaar (24) krijgt negen maanden voorwaardelijke celstraf voor geweld tegen politiemensen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit”

Dit weekend opent de nieuwe meubelzaak Blanco de deuren aan de Kortrijksesteenweg 279 in Harelbeke. De drijvende kracht achter de exclusieve outdoormeubelen is ontwerper Kurt Velghe, die samen met zijn zoon Axell (29) de zaak runt.
The post Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit” appeared first on

Lees meer »

Jumbo-baas blijkt al sinds 2014 betrokken bij witwaspraktijken: ook bedrijfstop én familie waren op de hoogte

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Heemkring Aan De Schreve lanceert kunstenaarsproject en boek over de familie Boudry

Dit jaar loopt in Poperinge de tentoonstelling ‘Boudry, een familie kunstenaars’, een organisatie van de Koninklijke Heemkring Aan de Schreve. Naast de tentoonstelling geeft Aan de Schreve ook een geïllustreerd kunstboek uit. De vernissage van de tentoonstelling gaat door op donderdag 4 juli in de Kapel van de Zusters Benedictinessen met aansluitend de boekvoorstelling in de Kapel Lebbe, Peperstraat in

Lees meer »