Man (44) krijgt 12 maanden cel met uitstel voor nieuw partnergeweld: contactverbod opgelegd

Een 44-jarige man uit Veurne, die tegenwoordig in Kortrijk woont, heeft een nieuwe straf van 12 maanden cel met uitstel gekregen wegens partnergeweld. Opnieuw sloeg S.C toe bij hetzelfde slachtoffer met wie hij een knipperlichtrelatie had, en dat ondanks een contactverbod. Hij kreeg opnieuw een contactverbod opgelegd.

Twee jaar geleden werd S.C. al veroordeeld voor partnergeweld op slachtoffer O. die in Diksmuide woont. De man kreeg toen ook een contactverbod opgelegd maar desondanks bleven de twee elkaar zien. “Op 30 mei vorig jaar spraken ze eerst af in zijn woning in Veurne en daarna bij haar thuis in Diksmuide”, sprak de advocaat van O.

Gezicht vol bloed

“S.C. had avances gemaakt maar daar ging ze niet op in. Toen ze bij haar thuis ook nog bezoek kreeg van een andere man, sloegen zijn stoppen na diens vertrek door. S.C. gaf haar rake klappen in het gezicht, greep haar naar de keel en schold haar de huid vol. Die vriend stond op dat moment nog buiten, hoorde het tumult en belde de politie. Die troffen O. aan met een gezicht vol bloed. Ook in mei van dit jaar zocht hij haar nog op en weer vielen er klappen.”

“Te dom”

De man kreeg nu 12 maanden cel met uitstel en een nieuw contactverbod opgelegd. “Het is nochtans telkens zij die me contacteert, waarna ik te dom ben en daarop inga”, sprak S.C. “Maar nu verhuis ik naar Kortrijk en leer mijn lesje.” (JH)

The post Man (44) krijgt 12 maanden cel met uitstel voor nieuw partnergeweld: contactverbod opgelegd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

Bouw nieuwe sporthal is opnieuw opgenomen in meerjarenplanning Pittem: “Nu is duidelijk dat we financieel gezond zijn om dit aan te kunnen”

De bouw van een nieuwe sporthal staat opnieuw op de planning in Pittem. In mei 2022 werd het project – goed voor een investering van 4 à 6 miljoen euro – in de koelkast gezet omwille van de onzekere financiële vooruitzichten. Vorige maand bleek echter dat Pittem 3,5 miljoen euro meer over had dan verwacht, waardoor de plannen nu dus

Lees meer »

Tragisch om het leven gekomen en beschuldigd van satanisme: dit zijn de strafste verhalen achter ‘foute’ zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »

“Om Brahim op zijn bakkes te slaan kwam ik met plezier terug”: maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »