Man (38) uit Oostende krijgt zes maanden cel voor schoppen van politievrouw in ambulance

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 38-jarige Oostendenaar bij verstek veroordeeld tot zes maanden effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen. In een ambulance deelde I.M. meerdere schoppen uit aan een politievrouw.

De beklaagde werd op 10 september 2022 gearresteerd door de lokale politie van de zone Middelkerke. Voor een medische check-up moest hij echter overgebracht worden naar het ziekenhuis in Oostende. In de ambulance bleef hij wegens die arrestatie geboeid. Toch schopte M. onderweg tot drie keer toe naar de politievrouw die hem begeleidde. Een ambulancier moest tussenbeide komen.

Tijdens zijn verhoor ontkende de Oostendenaar dat hij geweld had gebruikt. Die ontkenning werd door de rechter echter als totaal ongeloofwaardig bestempeld. Daarbij werd onder andere verwezen naar de verklaringen van het slachtoffer en van de ambulancier.

De rechter veroordeelde I.M. uiteindelijk tot zes maanden effectieve gevangenisstraf en 800 euro boete. In het vonnis werd opgemerkt dat de dertiger eerder al veroordeeld werd voor geweldpleging, maar dat voorwaarden geen zoden aan de dijk brachten. De beklaagde liet verstek gaan voor zijn proces.

The post Man (38) uit Oostende krijgt zes maanden cel voor schoppen van politievrouw in ambulance is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Astronauten SpaceX na historische ruimtewandeling terug op aarde

Astronauten van de SpaceX-missie Polaris Dawn zijn na hun historische ruimtewandeling teruggekeerd op aarde. Op een livestream was te zien hoe hun capsule met parachutes afdaalde en neerkwam voor de Amerikaanse kust. “Splashdown van de Dragon bevestigd. Welkom terug op aarde”, meldde ruimtevaartbedrijf SpaceX op berichtendienst X.

Lees meer »

Schoenenketen Bristol failliet verklaard: 160 jobs gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »

Peruaanse ex-president Alberto Fujimori overleden

De Peruaanse ex-president Alberto Fujimori is overleden op 86-jarige leeftijd. “Na een lange strijd tegen kanker is onze vader, Alberto Fujimori, zonet vertrokken voor een ontmoeting met de Heer”, klinkt het in een bericht in naam van zijn vier kinderen, op een online account van zijn dochter Keiko Fujimori.

Lees meer »

Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag”

Naast vaste waarden zoals de avondmarkt op de vrijdag, de kermisduatlon op zaterdag en kermisbarbecue met Moeder Baekelandt op zondag, pakt het vernieuwde Kermiscomité Langemark uit met een gratis petanquetoernooi en kinderspelnamiddag op zaterdagnamiddag.
The post Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dam in Polen stroomt over, waterpeil boven kritiek niveau op 85 plaatsen – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, rampgebied in Oostenrijk uitgebreid naar 42 gemeenten

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en in Polen overstroomt een dam in het zuidwesten van het land. Ook Slowakije, Hongarije,

Lees meer »