“Ik wil dat ze afziet”: drugsverslaafde Bruggeling vernielt inboedel moeder nadat ze politie inschakelde

Een 20-jarige Bruggeling heeft van de strafrechter veertien maanden effectieve celstraf gekregen voor drugsbezit en smaad. Na een ruzie over zijn drugsverslaving sloeg A.H. de inboedel van zijn moeder kort en klein, inclusief de kerstboom.

Op 11 januari vorig jaar alarmeerde de moeder van de beklaagde de hulpdiensten. A.H. was zodanig onder invloed van drugs dat hij wankelde op zijn benen en amper kon praten. Op de kamer van de jongeman trof de politie kleine hoeveelheden xtc, cocaïne en ketamine aan, die hij via een website zou hebben besteld in Nederland. H. werd overgebracht naar de psychiatrische spoedafdeling van het AZ Sint-Jan.

Inboedel kort en klein

De jongeman mocht ’s anderendaags naar huis. Kort voor de middag belde hij zijn moeder met de melding dat ze naar huis moest komen dat hij een ‘surprise’ voor haar had. Toen de vrouw thuiskwam, bleek dat H. de volledige inboedel kort en klein had geslagen. De televisie, een laptop, de stoelen, de voordeur, de kasten en zelfs de kerstboom moesten eraan geloven.

Tijdens zijn verhoor verklaarde H. dat hij handelde uit wraak.? “Het is haar eigen schuld”, stelde hij. “Ze had mij maar niet moeten laten opnemen. Ik zal er alles aan doen om haar pijn en verdriet aan te doen. Ik wil dat ze afziet. Ze zal boeten voor wat ze gedaan heeft.” Voor die bedreigingen werd H. evenwel vrijgesproken, omdat hij ze niet tegenover zijn moeder uitte.

Middelvinger

H. belandde in de cel en zat vast tot 24 mei 2022. Hij kwam toen vrij onder voorwaarden, maar op 11 november ging hij opnieuw uit de bocht door op straat in Brugge zijn middelvinger op te steken naar een politiepatrouille. Er volgde een controle waarbij twee gram cocaïne werd aangetroffen.

Tijdens zijn minderjarigheid verscheen H. al twee keer voor de jeugdrechter wegens slagen, belaging, vernielingen, smaad, diefstal, informaticabedrog en drugshandel. Eind 2021 werd de jongeman in Torhout en Zedelgem ook al drie keer betrapt met cannabis.

Na zijn vrijlating trok H. terug in bij zijn moeder, maar hij zou nog steeds drugs gebruiken. Hij laat zich niet langer begeleiden en kwam ook niet opdagen voor zijn proces in de Brugse rechtbank. (AFr)

The post “Ik wil dat ze afziet”: drugsverslaafde Bruggeling vernielt inboedel moeder nadat ze politie inschakelde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek

Twee zones van de voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek moeten gesaneerd worden. Er is sprake van mazoutvervuiling. Gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen) hoopt dat de Stad Brugge de kosten voor de sanering op De Lijn kan verhalen: “Want anders heeft het Brugs stadsbestuur een kapitale fout begaan bij de aankoop”.
The post Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De

Lees meer »

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »