Elektrisch vuurtje op wasmachine zorgt voor brand in Gits: huis tijdelijk onbewoonbaar

Een woning langs de Bruggesteenweg in Gits is tijdelijk onbewoonbaar nadat er vrijdagochtend een brand in de badkamer uitbrak. De bewoonster kon het huis tijdig verlaten, maar werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand in de Bruggesteenweg ontstond omstreeks 7 uur. In de badkamer van het huis stond er een elektrisch vuurtje op een wasmachine. Door de warmte van het elektrisch vuurtje stond de wasmachine plots in brand. De bewoonster merkte het vuur op en probeerde met een branddeken het vuur te blussen. Het branddeken bleek echter niet voldoende.

De vrouw verwittigde snel de hulpdiensten. “Bij aankomst stond de bewoonster al buiten. Er was een grote, zwarte rookpluim”, aldus Rob Nachtergaele, brandweerofficier bij de brandweer van Roeselare. De vijf katten des huizes waren inmiddels ook naar buiten gevlucht.

Lichte brandwonden

Terwijl de bewoonster opgevangen werd in de woning van de buren, begon de brandweer met de bluswerken. Die verliepen vlot. “In de badkamer is er grote brandschade, maar in de rest van de woning is er ook rookschade. De woning is tijdelijk onbewoonbaar”, aldus Nachtergaele.

Kort nadat de brand geblust was, snelde er ook nog een ambulance ter plaatse. De bewoonster had bij het voorval lichte brandwonden aan haar hand opgelopen. Ze werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Door de brand ontstond er lichte verkeershinder in de omgeving van de rotonde aan de Stationsstraat in Gits. Het verkeer dat vanuit Torhout naar Roeselare wou rijden, kon dat een tijdlang niet via de Bruggesteenweg.

The post Elektrisch vuurtje op wasmachine zorgt voor brand in Gits: huis tijdelijk onbewoonbaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »

Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein

De komst van de Duitse rockers van Rammstein biedt ook opportuniteiten voor lokale ondernemers. Zo organiseren Vicky Helsmoortel (44) en Kevin Vandromme (49) van restaurant (H)eerlijk dit weekend een bierfestival en comedyavond.
The post Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter”

In GC De Bunder is de nieuwe cultuurbrochure voorgesteld. De cultuurdienst wist ook voor dit jaar enkele mooie namen vast te leggen. Zo zijn er verschillende theatervoorstellingen, maar komen ook de liefhebbers van comedy volop aan hun trekken. Onder andere Han Solo en Urbanus zakken af naar Moorslede.
The post Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen:

Lees meer »

Ingrid beleefde nachtmerrie bij B&B-uitbater Jelmont: “Een hele week kregen wij alleen maar oud brood”

Elk seizoen van ‘B&B zoekt lief’ heeft zijn slechterik. Nadat het vorig jaar clashte tussen ‘slavendrijver’ Isabel en enkele van haar aanbidders, loopt het in de nieuwe afleveringen al snel fout tussen de Antwerpse Ingrid (61) en ‘botterik’ Jelmont (62). “Hij had totaal geen interesse in ons”, doet Ingrid haar beklag in ‘Dag Allemaal’. “En toen ik snapte waarom niet,

Lees meer »

Frankrijk? Et alors…?Durven we niet meer zeggen, hoor

Frankrijk dus. Maandag om 18 uur. Dan spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op het EK. Als tweede in groep E. Teleurstellend tweede, toch? Nu wacht dus de wereldkampioen van 2018 – weet u nog hoe ze ons toen in de halve finale koud uitschakelden, die goal van Umtiti? Karl Vannieuwkerke liet zich laatst
The post Frankrijk? Et

Lees meer »

Man opgepakt na schoten in woning in Bernissart

In de omgeving van Bernissart (Henegouwen) zijn er zaterdagochtend schoten gelost in een woning. Speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en de dader werd opgepakt. Volgens het parket van Doornik-Bergen zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees meer »