Directeur Domien (61) zwaait vrije basisschool ’t Brugske uit: “Ik maak plaats voor jongere generatie”

Domien Bekaert, directeur van de vrije basisschool ’t Brugske, geniet vanaf vrijdagavond van zijn pensioen. De geboren en getogen Dadizelenaar liep zelf school op de plaats waar hij later leerkracht en directeur werd. “Eigenlijk was het niet de bedoeling om in de voetsporen van mijn vader en nonkel te treden.”

De 61-jarige Domien Bekaert is een rasechte Dadizelenaar. Hij is lid bij verschillende plaatselijke verenigingen zoals de Daiseltrappers en de Ridder Janszonen en is ook al jarenlang verbonden aan de vrije basisschool ‘t Brugske. “Ik liep hier eerst zelf school. Als leerkracht gaf ik een zevental jaar les in verschillende scholen in Roeselare, Menen en Moorslede. Uiteindelijk kon ik aan de slag in eigen gemeente.”

De familie Bekaert heeft al lang een band met de plaatselijke school. “Mijn vader Walther en nonkel Guido zijn hier nog directeur geweest. Het was niet mijn bedoeling om in hun voetsporen te treden. Als leraar in het eerste en tweede leerjaar en later als ICT-coördinator binnen de school en binnen de scholengemeenschap had ik het erg naar mijn zin.”

Grote collegialiteit

Toen voormalig directeur Geert Moors zo’n vijftiental jaar geleden met pensioen ging, zocht de vrije basisschool ’t Brugske naar een nieuwe directeur. “Er waren toen geen kandidaten. De collega’s vroegen me of ik die taak zag zitten. Mocht ’t Brugske niet onder de scholengemeenschap Moorsledegem vallen, dan zou ik het niet gedaan hebben. Door mijn taak als ICT-coördinator zag ik dat de directeurs goed ondersteund werden en dat de collegialiteit binnen de verschillende scholen erg groot is. Dat overtuigde me om toch directeur te worden.”

“Ik heb hier zoveel mooie momenten mogen beleven. Er zijn erg veel mooie herinneringen”

Na vijftien mooie jaren als directeur gaat Domien Bekaert nu met pensioen. “Ik heb hier zoveel mooie momenten mogen beleven. Het enthousiasme van de kinderen, de band met de ouders, de goede samenwerking met het team van leerkrachten en personeel, evenementen zoals het grootouderfeest,… Er zijn erg veel mooie herinneringen.”

Op het einde van zijn carrière beleefde hij echter ook zijn grootste dieptepunt. “Het overlijden van kleuter Ilyas deze zomer was een erg donker moment voor onze school.” De voorbije jaren zag de afscheidnemende directeur ook de nieuwbouw op de terreinen van het voormalige Dadipark vorm krijgen. “Jammer genoeg lopen de werken erg veel vertraging op, waardoor we het gebouw nog niet in gebruik konden nemen.” Normaal gezien zou de nieuwbouw in mei af zijn.

Actief in verenigingsleven

Domien Bekaert is een familieman. “Ik zal nu meer tijd vrijmaken voor mijn vier kinderen en acht kleinkinderen. Als de school me voor iets nodig heeft, mag men me zeker roepen. Als gemachtigd opzichter zet ik me graag verder in voor de school, maar me bemoeien met wat binnen de schoolmuren gebeurt, zal ik zeker niet doen”, lacht de afscheidnemende directeur.

Hij wil de komende jaren ook extra genieten van het plaatselijke verenigingsleven. “Zo fiets ik bij wielertoeristenclub de Daiseltrappers en ben ik muzikant bij de Ridders Jans Zonen.”

Domien Bekaert wordt als directeur opgevolgd door Emely Vanhaecke. Zij was de voorbije jaren aan de slag in een school in Gits. De voorbije jaren gingen verschillende collega’s binnen de scholengemeenschap Moorsledegem op pensioen. “Ik ben nu de vijfde op twee jaar tijd. Een nieuwe generatie van jonge, enthousiaste directeurs doet nu hun uitstekende best binnen de verschillende goed draaiende scholen binnen Moorsledegem.”

Domien werd op donderdag 21 december in de bloemetjes gezet op de school. Onder andere een delegatie van de Ridder Jans Zonen en zijn familie tekenden present om samen te klinken op het pensioen van de directeur.

The post Directeur Domien (61) zwaait vrije basisschool ’t Brugske uit: “Ik maak plaats voor jongere generatie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Warmte van gezin kunnen we nooit vervangen”: pleegkinderen komen (lange tijd) in ziekenhuis terecht door plaatstekort

Een kinderziekenhuis kan de warmte van een gezin nooit vervangen, terwijl dat net is wat een kind nodig heeft. Dat zegt professor en kinderarts Ann De Guchtenaere van het UZ Gent, dat net als andere ziekenhuizen af en toe pleegkinderen (lange tijd) opvangt door een groot tekort aan crisisopvangplaatsen. Concreet zoekt Pleegzorg Vlaanderen meer dan 400 zulke plaatsen voor dringende

Lees meer »

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Komt de Franse hoogmoed voor de val? “Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers les Bleus laatdunkend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »