De Haan sluit jaar af met negende Christmas Fun Run

Het jaar sportief afsluiten kan zaterdag in De Haan, op de negende editie van The Christmas Fun Run. Om sportievelingen zo goed mogelijk voor te bereiden op deze kerstloop, organiseerde de gemeente ook een ‘start to run’.

Op zaterdag 23 december is er opnieuw The Christmas Fun Run, een sfeervolle kerstloop in het centrum van De Haan ten voordele van de welzijnsvoorziening voor kinderen en jongeren van Nest en het Zeepreventorium.

“We verwachten zaterdag niet minder dan duizend deelnemers, en elke deelnemer, groot én klein, loopt in kerstkostuum met verlichte kerstmuts op. Dat zorgt dus voor heel veel sfeer en ambiance”, zegt schepen voor Sport Hilde Dhont.

Rennen en feesten

Het parcours loopt doorheen het prachtige Parkdomein La Potinière en de Concessiewijk. Er zijn drie loopreeksen (200, 560 of 920 meter) voor de kinderen, en voor de volwassenen is er keuze tussen 5 of 7,2 kilometer.

Niet zo sportief aangelegd? Er valt zaterdag ook gewoon heel wat te beleven in De Haan. Muziekgroepjes zorgen voor sfeer en ambiance langs het parcours, en na de wedstrijd is er een afterparty met DJ Freak Sound System én een optreden van de coverband Rock Circus in La Potinière, waarop iedereen welkom is.

Als ideale voorbereiding op The Christmas Fun Run heeft de sportdienst van De Haan een ‘start to run’ programma georganiseerd. De deelnemers volgden een gestructureerd trainingsprogramma, waarbij de intensiteit geleidelijk werd opgebouwd. Zo konden ze hun conditie verbeteren zonder het risico op blessures. “Tien weken lang trainden alle deelnemers twee keer in de week, om zo langzaam op te bouwen naar hun ultieme doel: minstens vijf kilometer lopen tijdens de kerstloop. We beloonden die doorzetters met een welverdiend ‘start tot run’ diploma. Ik hoop dat ze door het programma de smaak te pakken hebben om te blijven lopen”, aldus schepen Hilde Dhont.

The post De Haan sluit jaar af met negende Christmas Fun Run is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Hoe de rolkoffer een geldmachine werd

20:03 In de strijd tegen overvolle bagagebakken en geruzie tussen reizigers rekenen luchtvaartmaatschappijen steeds vaker een tarief aan voor rolkoffers die als handbagage mee in het vliegtuig worden genome…

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

KIJK. 4000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »