André (91) rijdt met versierde scooter door Poperinge: “Mensen vragen om op de foto te mogen met mij”

Wie regelmatig door Poperinge wandelt, heeft ongetwijfeld de fleurig versierde scooter van André Devos al gezien. Van hopperanken tot knuffelberen en kerstballen: alles dat een beetje past in de periode van het jaar, krijgt een plaats op de scooter van André.

André Devos is 91 jaar en woont in een van de assistentiewoningen in residentie Belfort in de Veurnestraat. André is afkomstig uit Watou maar woont ondertussen 70 jaar in Poperinge. Ondanks zijn gezegende leeftijd, is hij nog dagelijks op stap in Poperinge. “Ik heb een heel deel van mijn loopbaan in de commerce gezeten en ben graag tussen de mensen. Ik ga elke dag op stap met mijn scooter. Ik heb nu voor de gelegenheid mijn scooter versierd met kerstspullen. Ook tijdens de hoppefeesten heb ik die passend versierd met hoppe en feestvlaggetjes.”

Naam als nummerplaat

“Ik kan niet zeggen hoeveel kilometers ik al gereden heb, maar het zijn er heel veel in elk geval. Ik blijf wel altijd binnen Poperinge, het is hier goed en ik vind hier alles dat ik nodig heb. Ik word heel veel aangesproken op mijn versierde scooter. Mensen vinden hem leuk en vragen of ze met mij op de foto mogen. Ik heb vroeger altijd ons huis versierd en met de kerstperiode hing ik lichtjes in de bomen. Nu heeft iedereen dat, maar vroeger was ons huis de uitzondering. Nu versier ik dus mijn scooter in de plaats.”

“Ik heb ook een nummerplaat laten maken. Dat is op zich niet verplicht voor mijn scooter, hij kan maar maximum 15-16 kilometer per uur rijden. Maar ik vond het een leuk gadget, dus ik heb een laten maken met mijn naam op ‘André I’.

Knuffelberen uitdelen

“Ik ben ook graag overal aan en bij”, vervolgt André. “Met de viering voor Wapenstilstand heb ik meegereden achteraan de parade. Recent nog deelde ik flyers rond met mijn scooter voor de kerstmarkt van Proventier. En vorige week stond ik nog op de markt om knuffelberen uit te delen die ik ergens gekregen had. Na de kerstperiode doe ik de versiering van mijn scooter weer af. Ik weet nog niet wat het nieuwe thema zal worden, maar ik zie wel wat ik kan vinden van decoratie. Maar sowieso iets nieuws”, aldus André. (CB)

The post André (91) rijdt met versierde scooter door Poperinge: “Mensen vragen om op de foto te mogen met mij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.
The post Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Waarom staan er 50 strandstoelen op de Meir?

Wie vandaag over de Meir wandelde, zag daar een vijftigtal strandstoelen van Gazet van Antwerpen opgesteld staan. Die hadden we er in alle vroegte geplaatst. De stunt kaderde in een andere stunt: deze zomer kan je namelijk 8 weken lang Gazet van Antwerpen lezen voor maar € 8. En mis je na die 8 weken je dagelijkse portie nieuws? Dan

Lees meer »