Werken kleuterspeelplaats schieten goed op

In basisschool De Toekomst kijken de leerlingen uit naar de nieuwe speelplaats. “Ontharden, boomschors voorzien, speelheuvels aanleggen, centrale zitplaatsen maken en een gangpad en fietsparcours ontwerpen. Dit zijn allemaal werkjes die in de herfstvakantie zijn gerealiseerd, vertelt Tom Eeckhout (35), leerkracht van het vijfde leerjaar. “Er stond een groot houten speelhuis dat aan vervanging toe was en werd afgebroken. Toch konden we nog heel wat hout recupereren voor nieuwe speeltoestellen. Ondertussen is de omheining geplaatst. De speelheuvels zijn nog kaal maar die willen we op 13 januari beplanten. Er zullen ook stapstenen, klimpalen, klimrekken en een glijbaan geplaatst worden. Er komt ook een zitarena op de heuvel.” (ELD)

The post Werken kleuterspeelplaats schieten goed op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Albert en Paola stralen op huwelijksverjaardag

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Daarbij zitten ze samen op een bankje.

Lees meer »

KIJK. Zo klopte Girmay zowel Philipsen als De Lie, die ingesloten zat, in de spurt: de momenten van rit acht

Nadat de Noor Jonas Abrahamsen maar liefst 168 kilometer in de aanval reed, barstte het geweld rond tien kilometer van de finish in Colombey-les-Deux-Églises los. In het helse strijdgewoel voor de beste posities, kwamen zowel Philipsen als De Lie bijna ten val. Uiteindelijk werd de machtsspurt gelanceerd door Coquard, maar kwamen onze twee landgenoten net te kort om Biniam Girmay

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Vier doden en tientallen gewonden bij aanval op Oekraïense stad Dnipro – “Oekraïne zal op NAVO-top slecht nieuws krijgen”

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Tegelijkertijd zal Oekraïne zal op de NAVO-top begin

Lees meer »

Welkom op ‘t Vossenerf: Op vakantie tussen de Holsteinkoeien

Kris Decapmaker (42) en Charlotte Sys (42) wonen met hun twee kinderen Lander (19) en Laure (17) op ’t Vossenerf in Klemskerke. Het familiebedrijf ziet er vandaag helemaal anders uit dan twee generaties geleden, maar de toewijding aan de stiel bleef. “Op zondag eens een paar uurtjes kunnen uitblazen, dat is voor ons al een luxe.”
The post Welkom

Lees meer »

Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit

De laatste wedstrijd van het voorbije seizoen was voor Daniel De Pauw (74) ook zijn laatste wedstrijd als délégué van de eerste ploeg. Hij blijft wel voor de terreinen van FC Kleit zorgen.
The post Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Zwemshow Meens Zwemkring lokt 114 zwemmers naar ’t Badhuis

De jaarlijkse zwemshow van MZK, ofwel Meens Zwemkring, trok onlangs opnieuw liefst 114 zwemmers naar ’t Badhuis. Voor de ouders is dit jaarlijks een unieke kans om vanaf de rand en op de tribunes hun kinderen aan het werk te zien tijdens demonstraties.
The post Zwemshow Meens Zwemkring lokt 114 zwemmers naar ’t Badhuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog

Lees meer »