Wéér dodelijk arbeidsdrama in Italië: Nederlander (56) bedolven onder marmeren platen

Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur is woensdagochtend bij een klus in Italië om het leven gekomen. De 56-jarige man werd tijdens het laden en lossen bedolven onder een lading marmeren platen en stierf ter plekke aan zijn verwondingen. “We zijn geschokt door deze tragedie”, laten de plaatselijke autoriteiten weten. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Filmpje van homohaat maar ook “grote held” gaat viraal in Nederland, slachtoffer doet aangifte

In Nederland wordt een video, opgenomen in een tram in Den Haag, massaal gedeeld en becommentarieerd. In het filmpje is te zien hoe een vlogger een jongeman met nagellak op zijn teennagels filmt en luid uitscheldt voor “kankerhomo”. Eén medepassagier durft op te komen voor de jongen.“Be that guy”, klinkt het bij velen in Nederland. Volgens AD.nl blijkt intussen dat

Lees meer »

“Een teleurstelling? Maar nee, de tijden zijn veranderd”: Walter Vanlerberghe stichtte in 1982 de PVV, zoon Ludwig nu Spoor8770

In oktober 1982 kwam Walter Vanlerberghe op met de PVV-lijst en werd hij verkozen. Zes jaar later kwam de kartellijst SPVVU op, maar dat werd een teleurstelling. Walter stapte ontgoocheld uit de politiek. Maar liefst 42 jaar later begon zoon Ludwig met Spoor8770. Breekt hij de meerderheid of wordt het ook een teleurstelling?
The post “Een teleurstelling? Maar nee,

Lees meer »

Marc Soler wint op mythische slotklim in Vuelta, Ben O’Connor redt rode leiderstrui met vijf seconden

Nadat Wout van Aert met een nieuwe pijnlijke val zijn rampjaar compleet maakte, heeft Ben O’Connor via een secondenspel zijn leiding in het algemeen klassement van de Vuelta behouden. Hij moest vrezen voor zijn rode trui nadat hij vroeg loste, maar de Australiër hield vijf seconden over. Uitstel van executie weliswaar, met Roglic die nu helemaal in zijn slipstream zit.

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke

Liefhebbers van het automerk met de ster kunnen op zondag 1 september hun favoriete modellen gaan bewonderen in Moerkerke. Op de weide langs de Waterhoek vind je er meer dan 300 Mercedessen.
The post Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Zonnewijzer trekt op fietsvakantie

Naar goede gewoonte organiseerde lokaal dienstencentrum De Zonnewijzer een meerdaagse fietsvakantie. Geert Loncke, intussen centrumleider op rust, zet zich nog altijd vrijwillig in om deze toffe vakantie mogelijk te maken. Zo’n dertig fietsers wipten afgelopen maandag op het zadel naar het Oost-Vlaamse Terneuzen, van waaruit ze tot en met vrijdag tripjes zullen maken. “De fietsvakantie
The post De Zonnewijzer

Lees meer »

Zwangere vrouw en 6 kinderen onder de doden nadat bootje met migranten zinkt aan Cap Gris-Nez

Op het Kanaal ter hoogte van Cap Gris-Nez is een rubberboot met bijna zeventig migranten erin gezonken. Volgens de Franse minister van Binnenlandse zaken Gérald Darmanin is er voorlopig sprake van 12 doden en “verschillende gewonden”. Enkele van hen zouden in kritieke toestand zijn. Twee opvarenden zijn nog vermist. Bij de doden zijn een zwangere vrouw en zes kinderen.

Lees meer »

Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare

De partij het Vlaams Belang kondigt op het laatste moment aan dat ze deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober in Koekelare. Dit nieuws werd bevestigd aan onze redactie en komt dus als een verrassing.
The post Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse ex-premier Mark Rutte voor het eerst openhartig over zijn relatiestatus in nieuwe documentaire: “Ik ben happy”

De relatiestatus van Mark Rutte (57), premier tot dit voorjaar, was het best bewaarde geheim van Nederland. Ongetrouwd, dat was zeker. Maar alle vragen over zijn liefdesleven, of hij op vrouwen viel of misschien een vriend had, waren taboe. Tot nu. In een nieuwe tv-documentaire die vandaag in première gaat, spreekt de eeuwige vrijgezel voor het eerst open over zijn

Lees meer »

Insiders over de laatste weken van Alaphilippe bij Soudal Quick-Step: “Zijn afscheid was een emotionele beslissing, Julian heeft hard getwijfeld”

Julian Alaphilippe (32) is met de Tour of Britain bezig aan zijn laatste rittenkoers in dienst van Patrick Lefevere. In de openingsetappe was het al meteen raak voor Soudal Quick-Step. Mede door sterk kopwerk van de afscheidnemende Fransman. Ploegleiders Klaas Lodewyck en Dries Devenyns kijken met gemengde gevoelens naar het nakende vertrek van de dubbele wereldkampioen.

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »