Unieke juwelen voor sterke vrouwen in Galerie Blomme

Tot begin januari zijn in Galerie Blomme in de Ooststraat zilveren juwelen en sculpturen te zien van Gies Wynendaele. “Ik ontwerp unieke stukken voor sterke, zelfstandige dames die eens iets anders willen.” Ringen en hangers in zilver vermengd met natuurlijke elementen. Dat is het kenmerk van de juwelen die Gies Wynendaele ontwerpt. Gies is geen Roeselarenaar, hij woont en werkt in de Dordogne in Frankrijk, maar hij heeft wel een speciale band met onze stad. “Ik heb nog herinneringen aan Roeselare van toen ik tijdens de Tweede Wereldoorlog in veiligheid werd gebracht bij mijn meter die in de Ooststraat een stoffenwinkel openhield.”

“Het toeval bracht me terug naar de Ooststraat in 2017 toen ik voor het eerst exposeerde hier in Galerie Blomme. Ik maak mijn stukken in mijn atelier in Frankrijk en ga vooral op mijn gevoel af. Mijn creaties zijn nogal eigenzinnig. Ik doe graag mijn eigen ding zonder compromissen te moeten maken en zonder mee te moeten lopen met de modetrends.”

“Mijn trouwste klanten zijn zelfstandige vrouwen die eens iets anders aan de vinger of om de hals willen. Nog een opvallend iets is het driedimensionale. Hangers zijn meestal vlak omdat ze moeten kunnen hangen. Ik durf daar van af te stappen. Mijn ringen en halssnoeren zijn 3D-blikvangers die bewegen. Je kan er niet naast kijken. Het moeten sterke vrouwen zijn die mijn ontwerpen willen dragen.”

“Vaak hoor ik dat men het juweel bij niet gebruik ook gewoon uitstalt in de woonkamer. Dat maakt me gelukkig. Juwelen horen niet thuis in de la als je ze niet draagt. Dat bracht me trouwens op het idee om van de kleine sculpturen, de ringen en de hangers, ook grotere versies te maken. Die toon ik nu voor het eerst in Roeselare”, besluit Gies Wynendaele. (Bart Crabbe)

De zilveren ontwerpen van Gies Wynendaele zijn nog te zien tot 7 januari in Galerie Blomme in de Ooststraat in Roeselare.

The post Unieke juwelen voor sterke vrouwen in Galerie Blomme is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Kamping Kitsch Club lanceert, in samenwerking met Topradio, een eigen radiozender: Radio Kamping Kitsch Club. De online zender is enkel online te beluisteren via de link: Radio Kamping Kitsch Club en gaat van start op zaterdagnamiddag om 16.00 uur.
The post Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

André en Liliane zijn een gouden paar

Op 14 juni waren André Verspaille en Liliane Verschueren 50 jaar gehuwd. Dit gouden huwelijksjubileum werd onlangs gevierd.
The post André en Liliane zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Tien doden bij brand in rusthuis in Uruguay

Bij een brand in een rusthuis, in de Uruguayaanse stad Treinta y Tres, zijn zondag tien doden gevallen. Dat melden de autoriteiten. “Jammer genoeg zijn alle bewoners overleden”, zegt de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De slachtoffers zijn acht vrouwen en twee mannen, de 20-jarige medewerker van het rusthuis kon het gebouw verlaten voor de aankomst van de

Lees meer »

Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad na schorsing burgemeester Ward Vergote: “Verwachten een duidelijke toelichting”

De oppositiepartij NVAPlus pleit door de schorsing van burgemeester Ward Vergote (Visie) voor een extra gemeenteraad om de situatie en de komende stappen helder te maken voor alle inwoners. “We verwachten van de gemeente een duidelijke toelichting aan de raadsleden en de burgers over wat nu gaat volgen”, reageert Gert-Jan Hovaere.
The post Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad

Lees meer »