Tuur Bruynooghe is zanger en gitarist bij Gummy Green

De Lichterveldse Tuur Bruynooghe is frontzanger en gitarist bij Gummy Green, de band die vorige zaterdag tot in de West-Vlaamse finale van Sound-Track geraakte. Gummy Green, omdat Tuur vroeger als kind altijd de groene snoepjes opat.

Tuur Bruynooghe (23) woont met zijn ouders Jan en Heidi Vandevelde in de Zandstraat. Tuur is postbode in Tielt, maar wil graag professioneel met de band aan de slag. Hij heeft de muzikale genen van zijn vader geërfd. Jan is zanger en gitarist bij Het Akoestisch Ei en bij Dirty5. “Als je als kind vaak blootgesteld wordt aan muziek, maak je zelf makkelijker een brug ernaartoe”, vertelt Tuur. “De bluesinvloeden van mijn vader zitten er wel in, maar toch probeer ik sowieso alle richtingen op te gaan. Ik besef nu hoeveel tijd en energie er in het optreden kruipt.” Tuur trad onlangs op in café De Piraat tijdens de Hiphop Night. “Rappen, gecombineerd met de skills van Dries aan de draaitafel.”

Maggotbrain

Gummy Green bestaat uit Tuur, frontzanger en gitarist, Dries Covens, drummer, Owen Perry Weston, bas en Corneel Wuyts, pianist. “Gummy Green zoals we het nu kennen bestaat nog maar eventjes. Het is vooral introspectieve muziek, gevoelsmatig. De liedjes gaan over gevoelens en gedachten die bij mij intens aanwezig kunnen zijn”, zegt Tuur. “Het zijn allemaal eigen nummers, die we zelf schrijven. Digitale nummers die we vertalen naar een livesetting. De titel van onze eerste single is Maggotbrain, gebaseerd op het gelijknamige nummer van Funkadelic. Dit nummer inspireerde mij om dieper in te gaan op het onderwerp mentale stabiliteit.”

Het Entrepot

Tuur werkt als vrijwilliger bij Het Entrepot in Brugge, een creatieve vrijhaven voor jongeren.

“Het Entrepot heeft onder andere een muziekstudio waar bands altijd terechtkunnen voor opnames, nieuwe mensen leren kennen en zichzelf ontplooien in een veilige omgeving. Een uitdrukkelijk dankjewel aan het Entrepot. En in de tweede plaats aan Sound-Track. Gummy Green is een fantastische, leuke en getalenteerde band”, besluit Tuur Bruynooghe. (Jenka Watteny)

The post Tuur Bruynooghe is zanger en gitarist bij Gummy Green is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

Komt de Franse hoogmoed voor de val? “Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers les Bleus laatdunkend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers in Brugge: “Een persoonlijke aanpak en begeleiding op maat”

Met de opstart van Henry Walthers is Brugge nog een vastgoedkantoor rijker. “Ik heb heel wat ervaring opgedaan bij Immo François de voorbije jaren, maar de tijd was gekomen om mijn eigen weg in te slaan”, zegt oprichter Maxime Traen (31). “En dat betekent heel veel persoonlijke service”, verzekert hij.
The post Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers

Lees meer »

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »