Soap helemaal ten einde: BORA-hansgrohe bevestigt dat contract Uijtdebroeks in onderling overleg verbroken is

Cian Uijtdebroeks (20) is officieel voorgesteld als renner van Visma-Lease a Bike. Vanmiddag was hij aanwezig op de presentatie van zijn nieuwe ploeg en kondigde hij aan dat hij de Giro zal rijden. Zijn contract bij BORA-hansgrohe is intussen ook officieel verbroken. 

Meer krantenkoppen in België

Maggie duikt in het idyllische water bij Tenerife, maar wordt geconfronteerd met de harde realiteit: “Meer plastic dan vissen”

Maggie Seida dook tijdens een reis naar Tenerife in het “blauwe, glinsterende” water voor de kust van het Spaanse eiland, maar kwam zo in een heel wat mindere idyllische wereld terecht. de Amerikaanse mariene bioloog kon geen meter zwemmen zonder verstrikt te raken in weggegooid plastic en andere rommel. “Meer plastic dan vissen”, schrijft ze op Instagram.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

KIJK. Duitse waaghalzen die Antwerpse kathedraal beklommen, waagden zich eerder ook al aan zendmasten en spookschip

De Duitsers die eerder gespot werden met levensgevaarlijke stunts op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen, zijn niet aan hun proefstuk toe. Op hun YouTube-kanaal wordt duidelijk dat de waaghalzen eerder ook zendmasten en koeltorens beklommen in verschillende landen. Hoogtevrees is voor hen duidelijk geen probleem, zo is in de filmpjes te zien hoe ze stunts uithalen boven een afgrond.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »