Partijbestuur Visie steunt burgemeester Ward Vergote die op post blijft: “Niets of niemand in de steek laten”

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede geniet de steun van het partijbestuur van Visie en neemt geen ontslag nadat hij dinsdag door de rechtbank van Kortrijk is veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar met uitstel. “Ik zie geen enkele reden waarom ik meer gestraft moet worden dan wat de rechter mij oplegt”, reageert hij. “Ik kan en zal daarom, gesteund door de goedkeuring van het voltallig bestuur van Visie, minstens tot aan de verkiezingen in oktober, mijn verantwoordelijkheden tegenover de inwoners van Moorslede blijven opnemen en mij onvoorwaardelijk inzetten voor het welzijn van onze gemeente.”

“Uiteraard ben ik ontgoocheld dat ik de vrijspraak niet kreeg waarom ik had gevraagd. Anderzijds is de rechtbank ook mild geweest door, ondanks de mediatisering, een straf met uitstel toe te kennen en een milde boete op te leggen. Vrijspraak was in deze situatie hoegenaamd onmogelijk.”

“Ik heb inmiddels kennis genomen van de overwegingen bij het vonnis. Ik concludeer dat ik mijn boekje te buiten ben gegaan zoals vermeld in het vonnis: zonder bedrieglijk opzet en eerder uit onwetendheid. Daarvoor word ik terecht gestraft. De rechtbank is van oordeel dat de familie, van wie ik de gronden op een openbare verkoop heb gekocht, door de rechtbank niet als slachtoffer wordt erkend. Hun vordering wordt integraal ongegrond bevonden en door mijn aan- en verkoop van de grond heb ik zodoende niemand persoonlijk benadeeld. Dat doet mij besluiten om mijn straf te aanvaarden en geen beroep aan te tekenen.”

Niemand in de steek laten

“Het gemakkelijkste voor mij zou nu zijn dat ik verdwijn van het politiek toneel van Moorslede en mij van niets meer aantrek. Iemand die mij goed kent, weet dat dit niet mijn stijl is. Nu opgeven en een stap opzij zetten, betekent dat ik alles in de steek laat waarvoor ik de laatste dertig jaar heb gewerkt. Dat betekent dat ik mijn partij, mijn partijgenoten en mijn kiezers, die mij steeds het vertrouwen gaven, ontgoocheld zou achterlaten, door de gemakkelijkste weg naar buiten te kiezen.”

“Het is mijn allergrootste wens dat ik niets of niemand in de steek laat en dat ik alle dossiers die momenteel door mij worden opgevolgd tot een goed einde mag brengen. Ik denk hierbij aan het dossier Dadipark of de grote, ingrijpende rioleringswerken in het centrum van Dadizele.”

“Gelukkig leven we in een rechtsstaat waarin vrijheid, rechtszekerheid en rechtsgelijkheid voor de burger heel belangrijk zijn. Daarvoor beschikken wij over een rechtsapparaat dat bepaalt of iemand zich aan de wet heeft gehouden of niet. Als iemand de wet heeft overtreden, dan kan de rechter een straf en/of een verbod opleggen. In casu heeft de rechter een voorwaardelijke straf uitgesproken en een milde geldboete opgelegd.”

Opgelucht

“Gelet op de concrete omstandigheden heeft de rechter geoordeeld dat er onvoldoende redenen zijn om mijn burgerlijke en politieke rechten te ontnemen. Mijn huidig en/of toekomstig functioneren als burgemeester moet beoordeeld worden door de democratische instellingen van de gemeente Moorslede en door het electorale proces. Met andere woorden: hij geeft mij de kans om tot aan de volgende verkiezingen burgemeester te blijven.”

“Ik ben opgelucht dat de zaak achter de rug is. Ik heb samen met mijn gezin gedurende twee jaar in een ware hel geleefd en gedurende die tijd heb ik zeer veel insinuaties moeten incasseren die niet altijd terecht waren.”

The post Partijbestuur Visie steunt burgemeester Ward Vergote die op post blijft: “Niets of niemand in de steek laten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Andy Melis is de gewaardeerde verse kracht bij Eendracht De Haan (3B): “Maken ons op voor eerste topper”

De hele voorbije competitie volgden we het reilen en zeilen van fusieclub Eendracht De Haan. We interviewden trainers, spelers en bestuursleden: nooit hoorden we een negatief woord. Voorzitter Jackie Claeys sloeg nagels met koppen toen hij stelde: “We schonken het vertrouwen aan Livio Proot en dat heeft hij nooit beschaamd. We konden de degradatie niet meer verhinderen, verloren nog vaak,

Lees meer »

Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd op mobiliteit en communicatie”

Team Harelbeke, het kartel tussen CD&V en Open Vld, bevroeg de Harelbekenaar met een enquête die iedereen binnenkreeg. Het stadsbestuur is volgens de enquête ‘gebuisd’ op vlak van mobiliteit en communicatie. Lijsttrekker Michaël Vannieuwenhuyze doet ook een oproep: “Ga alsjeblieft stemmen, dan kan het resultaat een correcte weergave zijn.”
The post Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd

Lees meer »

ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Zaterdag 5 oktober organiseert het Ingelmunsters Comité voor Ontwikkelingssamenwerking in de gebouwen van de voormalige site Roverin ICOSFest, haar eigen versie van de legendarische Oktoberfeesten in Beieren. De ingrediënten? Een trucklading ambiance, een avond vol amusante teamspelletjes, een stevige scheut Oberbayernmusik en uiteraard een schuimende pot gerstenat.
The post ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Lees meer »

Luc (87) is langst levende Belg met donorhart: “De voorbije 37 jaar waren een reis van dankbaarheid”

Luc Dewispelaere (87) leeft al sinds 1987 met een hart van iemand anders en is daarmee de langst levende Belg met een donorhart. Naar aanleiding van de Week van het Hart werd hij in zijn thuisgemeente Ruiselede gehuldigd door het gemeentebestuur, samen met zijn familie. Opmerkelijk is dat zijn kleindochter Joke (33) werkt als hartchirurg.
The post Luc (87)

Lees meer »

Moeder en stiefvader lopen tot 15 jaar cel op voor misbruik van jong meisje: “Mama deed mee aan triootjes met bloedeigen kind”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een gewezen koppel uit Westerlo veroordeeld tot respectievelijk vijftien en twaalf jaar cel voor het jarenlange misbruik van de dochter van de vrouw. De eerste feiten van misbruik zouden al op haar zesde gestart zijn en eindigde pas toen het kind 13 jaar was. De moeder deed zelfs mee aan triootjes met haar bloedeigen dochter.

Lees meer »

Buren Spoorweglaan sluiten samen zomer af

De bewoners van de Spoorweglaan besloten samen de vakantie gepast af te sluiten en verzamelden op het pleintje Far West. Het initiatief werd genomen door twee koppels uit de straat: Wim Verhelst en Els Tuytens en Bart Demeulemeester en Petra Deman. In het totaal waren 35 buren aanwezig. Het was ook de ideale gelegenheid om
The post Buren Spoorweglaan

Lees meer »

Jelle Cleymans viert 40ste verjaardag met concert met alle hits van ‘Spring’: “Geen reünie, maar met muzikale helden”

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt ‘Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »

Fijn weerzien tijdens kleuterklasreünie

Er vond onlangs een klasreünie plaats voor een groep oud-klasgenootjes van het derde kleuterklasje van 1965 uit De Mokker. Aan de hand van een klasfoto ging Marina Vancraeynest samen met toenmalig klasgenootje Gerda Desloover aan de slag om iedereen op te speuren en samen te komen na bijna zestig jaar. Van de oorspronkelijke 25 kleuters
The post Fijn weerzien

Lees meer »

Oeps, plots twee kandidaten minder door computerfout: vakantie kost Suzan De Wilde en Michelle Van Impe plekje op kieslijst

De roodgroene lijst LEEF! verliest twee kandidaten na een computerfout. Bij het digitaal invoeren van de lijst werd op een verkeerde knop geduwd. Daardoor moesten alle kandidaten opnieuw gaan tekenen op papier. Twee jonge vrouwelijke kandidaten die op dat moment in het buitenland verbleven, konden dat niet. De partij trekt nu met 23 kandidaten naar de verkiezingen.

Lees meer »

Twintiger die stacaravan op camping in Slijpe in brand stak om ‘schoonouders te helpen’ krijgt achttien maanden voorwaardelijke celstraf

Een 27-jarige man uit ’s Gravenbrakel heeft voor de Brugse rechtbank achttien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen nadat hij de stacaravan van zijn schoonouders in brand stak in Slijpe. Het motief van Benjamin S. was opmerkelijk.
The post Twintiger die stacaravan op camping in Slijpe in brand stak om ‘schoonouders te helpen’ krijgt achttien maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on

Lees meer »