NVAPlus bereid om vanuit de oppositie Moorslede bestuurbaar te houden

Ook de oppositiepartij NVAPlus heeft voor de gemeenteraad donderdagavond in Moorslede een extra agendapunt aan de dagorde van de gemeenteraad laten toevoegen. Net zoals de collega’s van PRO vraagt men de geheime stemming om de mening te kennen van de voltallige gemeenteraad.

Na de veroordeling door de correctionele rechtbank in Kortrijk heeft burgemeester Ward Vergote (Visie) in de pers verklaard dat hij zijn ambt als burgemeester verder zal uitoefenen. “Dit getuigt ons inziens opnieuw – voor de zoveelste maal – van een gebrek aan verantwoordelijkheidszin en moreel besef”, reageert NVAPlus in een persbericht. “Moorslede wordt geleid door een burgervader die niet kan omgaan met integriteit en een functie die voorbeeldgedrag vereist.”

“Deze zaak zal blijven doorwegen op de gemeentelijke werking en uitstraling. Daarenboven tast een blijvend uitoefenen van het mandaat de geloofwaardigheid van de politiek en politici aan. Dit is niet het signaal dat we mogen geven aan de burgers.”

Duidelijkheid

NVAPLus richt zich ook tot STERK, dat in deze legislatuur een coalitie vormt met Visie. “Het is ons nog niet volledig duidelijk of STERK vindt dat een veroordeelde burgemeester kan aanblijven of niet?”, aldus NVAPlus. “Wat met zijn eigen collega’s binnen Visie? Wat is hun standpunt? Dit alles willen wij vanavond voor eens en altijd uitklaren.”

“Het is voor democratie of tegen democratie. Voor criminaliteit of tegen criminaliteit. Vanavond vraagt NVAPlus meer dan ooit de politieke moed om hier een duidelijk standpunt in te nemen. Sterk zijn vereist moed. NVAPlus gaf al een duidelijk signaal. Wij zijn bereid vanuit de oppositie de gemeente bestuurbaar te houden en gedoogsteun te leveren.”

“Via diverse mediakanalen hebben we begrepen dat STERK aan de burgemeester vraagt om zijn conclusie te trekken en daarmee het vertrouwen in Ward Vergote opzegt. Daarom vragen wij om op basis van voorgaande motivatie de geheime stemming om de mening te kennen van de voltallige gemeenteraad. Kan de burgemeester, veroordeeld voor belangenneming, aanblijven? Wij herhalen opnieuw: wat ons betreft moet hij aftreden.”

The post NVAPlus bereid om vanuit de oppositie Moorslede bestuurbaar te houden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »