Nicolas ruilt voetbal voor modewereld: “Nu moet ik mijn lichaam nog meer verzorgendan toen ik doelman was”

Een sms naar Londen: of Nicholas Deman ons even wil terugbellen voor een afscheidsinterview als doelman. Amper een uur later al horen we de stem van de 22-jarige atleet die nu mannequin is. “Doe ze allemaal de groeten in Oostkamp, het zijn schitterende mensen die begrip tonen voor mijn beslissing. Niemand neemt mij iets kwalijk.”

We keren terug naar een avond in juli op de Valkaart. Kurt Delaere is zijn oefensessie aan het voorbereiden en legt ons intussen uit hoe hij de periodisering toepast. Milan Iket knipoogt naar ons en Nicholas Deman stapt op zijn beurt het kunstgrasveld op. We maken een dubbelinterview met beide sluitstukken. Nicholas stelt met nadruk dat hij bij Knokke een leerschool doorliep bij topper Sven Dhoest en dat hij zijn Oostkampse rivaal Milan Iket ook bij de allerbesten rekent. Milan Iket reageert: “Wij schieten bijzonder goed op, mijn maatje en concurrent heeft het ideale DNA voor de vriendengroep van Oostkamp. We maken elkaar beter.”

Nog geen drie maanden later was het verhaal van Nicholas Deman bij KSV Oostkamp voorbij. De topmannequin doet ons het verhaal. “Pas bij de lichting U17 van Knokke begon ik het doel te verdedigen. Blijkbaar beschikte ik over flink wat talent want ik promoveerde tot doublure van Sven Dhoest in eerste nationale. In het tussenseizoen opteerde ik voor Oostkamp. Daar debuteerde ik tegen leider Aalst toen titularis Milan Iket niet beschikbaar was. Ik kreeg er vier in mijn mandje maar iedereen zegde dat ik me niets kon verwijten. De beelden zag ik trouwens op Focus TV, mijn laatste herinneringen aan het voetbal.”

“Mijn broer Olivier blinkt uit bij Werder Bremen, zelf maak ik furore als mannequin”

“Een paar maanden eerder was ik door een modellenbureau uitgenodigd voor enkele defilés. Alles kwam toevallig tot stand maar blijkbaar ben ik geschikt voor die wereld. In juli en augustus bleef het kalm maar vervolgens werd ik overstelpt door telefoontjes. Binnen de kortste tijd moest ik beslissen. Dit is een unieke kans die ik niet mocht laten voorbij gaan. Ik zag enorm op tegen het gesprek met de mensen van Oostkamp die me zo enthousiast in de armen hadden gesloten. Dat onverwachte vertrek deed pijn maar mijn job primeert. Het bureau zorgde voor een appartement in Londen, waar ik me om niets moet bekommeren. Als de telefoon rinkelt moet ik klaar staan. In twee maanden doorkruiste ik Groot-Brittannië van noord naar zuid en van oost naar west. Op een avond was ik net terug van een opdracht en ik moest meteen het vliegtuig op naar Marokko. Het is een jachtig leven, maar ik kan ermee om, alles is op en top georganiseerd. Natuurlijk moet ik mijn lichaam verzorgen, nog meer dan toen ik doelman was in nationale. Lopen is nu mijn voornaamste hobby, contactsporten zal ik voorlopig niet meer uitoefenen wegens gevaar voor blessures.”

Sociale media

“Broer Olivier blinkt uit bij Werder Bremen, zelf maak ik furore als mannequin. Dolblij ben ik voor onze familie, ook al zien we elkaar heel weinig wegens die beroepsverplichtingen. Gelukkig kunnen we elkaar regelmatig contacteren dankzij sociale media. Wat ik nu meemaak, is een fantastische levenservaring. Ik leef voor deze uitdaging en weet niet of ik ooit nog zal voetballen. Waar mijn modecarrière zal eindigen, weet ik niet maar ik blijf dankbaar voor zo’n gigantische opportuniteit. Vandaar dat ik nu alles op alles zet, ook al volg ik nauwgezet alles wat in mijn thuisland gebeurt. Ik heb vernomen dat Oostkamp een nieuwe doelman heeft aangetrokken. Ik wens die prachtvereniging heel veel succes toe en laat vooral aan mijn supermaatje Milan Iket weten dat ik nog vaak denk aan onze gedreven oefensessies samen.”

“Alles kwam toevallig tot stand maar blijkbaar ben ik geschikt voor deze wereld”

Op zaterdag 2 december was de titularis van KSV Oostkamp Milan Iket geschorst. De onervaren 19-jarige Brent Speeckaert kwam tussen de palen en hield de nul. Intussen werd Milan Standaert van Cercle Brugge aangetrokken.

The post Nicolas ruilt voetbal voor modewereld: “Nu moet ik mijn lichaam nog meer verzorgendan toen ik doelman was” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest

De kieslijst van Vlaams Belang Zedelgem is bijna volledig, kondigde de partij tijdens haar tuinfeest aan. De 27 vertrouwde en nieuwe kandidaten willen de straat op en luisteren naar wat anders kan. Op 13 oktober verwacht Vlaams Belang een zetelwinst, voor meer inspraak voor de Zedelgemnaar.
The post Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest appeared first

Lees meer »

Waarom staan er 50 strandstoelen op de Meir?

Wie vandaag over de Meir wandelde, zag daar een vijftigtal strandstoelen van Gazet van Antwerpen opgesteld staan. Die hadden we er in alle vroegte geplaatst. De stunt kaderde in een andere stunt: deze zomer kan je namelijk 8 weken lang Gazet van Antwerpen lezen voor maar € 8. En mis je na die 8 weken je dagelijkse portie nieuws? Dan

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Kontichse wegwijzer wijst kortste weg naar ‘Aarstelaar’: “We horen bij de anale driehoek, maar dit is duidelijk een fout”

Op de Prins Boudewijnlaan in Kontich staat sinds kort een wegwijzer naar ‘Aarstelaar’. “Hoewel we samen met Kontich en Reet bij ‘de anale driehoek’ horen, is dit duidelijk een ongelukkige fout van de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer,” zegt Aartselaars N-VA-schepen Bart Lambrecht, bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken, Sport, Communicatie en Dierenwelzijn. “Ze hebben ons verzekerd dat de

Lees meer »

Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest

Het feestcomité Midden-Pastoriestraat in Sint-Andries hield onlangs zijn zesde buurtfeest. De jaarlijkse traditie aan de start van de zomer lokte zoals elk jaar een honderdtal bewoners.
The post Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boer Glenn vervangt hertenboer in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Dat het leven meer is dan werken alleen beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij zijn beide ouders moest afgeven. De jonge veeboer uit Weelde zoekt in het komende ‘Boer zkt vrouw’-seizoen dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het leven. “Je krijgt me niet makkelijk klein, maar toen ik mijn

Lees meer »