Luguber moment: Brandweer moet varkenskoppen op weg opruimen

Langs de Zuiderring in Tielt was donderdagavond een eerder luguber tafereel te zien: een vrachtwagen verloor er zijn lading slachtafval en de weg was bezaaid met varkenskoppen.

De vrachtwagen draaide iets na 18 uur van de Wakkensesteenweg de Zuiderring op. Kort nadien schoot om onduidelijke redenen een achterdeur van de vrachtwagen open en de lugubere lading belandde op de weg. Over een afstand van ruim 200 meter lag de Zuiderring bezaaid met varkenskoppen en -poten.

De chauffeur merkte het probleem gelukkig snel op en ruimde zelf de meeste rommel op. Door het vet van het slachtafval, was de Zuiderring echter erg glad geworden. Daarom werd ook de brandweer opgeroepen om het wegdek grondig te reinigen. Zij kregen onverwachte hulp van een toevallige passant op een tractor voorzien van een reinigingsmachine vooraan. Met vereende krachten werd de strook van de Zuiderring terug proper gemaakt. De werken namen ruim een uur in beslag.

The post Luguber moment: Brandweer moet varkenskoppen op weg opruimen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstroute stuurt je met lach door het centrum

Met de kunstroute The Smiling Response waait er deze zomer een artistieke bries door de binnenstad. “De humoristische installaties en mooie sfeerbeelden van Circus Ronaldo toveren een lach op het gezicht van de vele passanten en zijn een voorbode voor straks de Groote Stooringe.”
The post Kunstroute stuurt je met lach door het centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Ook Wallonië kende zijn ‘kruisboogmoord’: hoe een gedumpte twintiger zich wreekte op het hele gezin

Een stikjaloerse afgewezen twintiger die zijn ex-liefje en haar zus en moeder in hun woning om het leven brengt, een kruisboog als mogelijk moordwapen en een vader die als enige overlevende van het gezin achterblijft. Het zijn de hoofdelementen van de wrede moordzaak die Groot-Brittannië momenteel in de ban houdt. Maar in Franstalig België klinkt het allemaal heel bekend in

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord op drie vrouwen: “Echtgenote en dochters van BBC-presentator”

De Britse politie houdt momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. De slachtoffers van 25 jaar, 28 jaar en 61 jaar werden gisteravond even voor 19 uur aangetroffen in een huis in Bushey, ten noorden van Londen. Volgens de hulpdiensten waren ze zwaargewond en overleden ze ter plaatse.

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Domper voor Spanje: draaischijf Pedri mist rest van EK, ‘dader’ Kroos excuseert zich

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

130 Buurtbewoners van Sportpark Kuurne sluiten zich aan bij het SAVE-netwerk: “Volgende stap in geïntegreerde aanpak”

Het Sportpark van Kuurne kwam de afgelopen tijd in beeld door de aanwezige overlast én door de kordate aanpak van de amokmakers die deze overlast veroorzaken. De nultolerantie van gemeente- en politiediensten werd versterkt door onder meer het plaatsen van een mobiele camera. Nu worden ook de buurtbewoners extra betrokken door zich te verbinden via het SAVE*-netwerk.
The post

Lees meer »

Triatleet Cis Huyghe kroont zich tot Belgisch juniorenkampioen

Cis Huyghe werd op zijn elfde Belgisch zwemkampioen. Zaterdag volgde de nationale triatlontitel bij de junioren. “Als zwemmer botste ik op mijn eigen limieten. Ik geraakte zogezegd mijn ei niet kwijt, omdat ik te graag fietste en liep.”
The post Triatleet Cis Huyghe kroont zich tot Belgisch juniorenkampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Indiase premier Modi bezoekt Poetin in Moskou en deelt foto waarop hij “dierbare vriend” knuffelt

De Indiase premier Narendra Modi is op bezoek bij Vladimir Poetin in Moskou. Intussen buigt de VN-Veiligheidsraad zich vandaag over de Russische raketaanval van gisteren op het kinderziekenhuis Ochmatdyt in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Rusland ontkent verantwoordelijk te zijn voor de aanval, maar de Oekraïense veiligheidsdiensten melden bewijzen te hebben gevonden dat de aanval is uitgevoerd met een door Rusland

Lees meer »

Prefinanciering Vlaamse subsidie voor tennisloods in Veurne

De bouwwerken voor de nieuwe indoortennishal met padel op het Will Tura-sportpark in Veurne schieten goed op, maar toch blijkt er ineens een onverwachte kink in de kabel te zijn. De toegekende Vlaamse subsidie voor sportinfrastructuur ten bedrage van 533.160 euro zal pas worden uitbetaald na de voorlopige oplevering van de sportinfrastructuur. Daardoor zit de bouwheer even met een liquiditeitsprobleem.<br

Lees meer »

“Dit is de plek waar ze achterstanden kunnen inhalen”: 16.000 leerlingen volgen les in een zomerschool

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Een vakantie zonder

Lees meer »