Krak is voortaan koninklijk: Jeugdhuis sluit feestjaar af met spetterende eindejaarsfuif

Jeugdhuis Krak bestaat dit jaar vijftig jaar. Dat werd eind oktober gevierd met een groot feestweekend in GC Spikkerelle. Als bekroning van het feestjaar ontving Krak nu ook de oorkonde en medaille van ‘Koninklijke Maatschappij’. “We willen een podium bieden aan creatief talent en de ondernemingszin, artistieke expressie en sociale samenhang bij jongeren stimuleren”, zo klinkt het bij het bestuur.

Op 20 december 1973 werden de statuten van Vzw Kreatief Ateljee Krak neergelegd, met Jan Vanderbeken als stichtend voorzitter. Vijftig jaar geleden vormden creatieve workshops een van de eerste initiatieven die de vertakking van de toenmalige Chiro op poten zette.

“Het jeugdhuis werd al snel een bloeiende vrijhaven voor creatief en ondernemend talent in Avelgem en omstreken”, vertelt Joachim Wannyn van Krak. “Zo bood Krak doorheen de jaren een podium aan honderden bekende artiesten uit België en later uit heel Europa: van Wim De Craene en Johan Verminnen over Arno en The Scene tot internationale acts als Praga Khan of Dog Eat Dog die speelden op het Krakrock festival (1987-2006) en Club Soda (2007-2017).”

dEUS op het podium

“Maar Krak was en is ook de plaats waar heel wat opkomend talent te ontdekken was. Zo stonden dEUS, Het Zesde Metaal, Flip Kowlier, Balthazar, Compact Disc Dummies en Netsky er in hun beginjaren op het podium en groeiden actuele artiesten als Mooneye, Pingpongclub, Wolker en Mr T zowat op in het jeugdhuis. Sinds 2014 ontwikkelde Krak ook het succesvolle multimediaproject Spacemakers, dat intussen nationaal bekend is om zijn creatieve lichtinstallaties en videomappings.”

KrakFabriek

Bij deze bijzondere mijlpaal kijkt Jeugdhuis Krak ook naar de toekomst. Met de steun van de Vlaamse overheid en de gemeente krijgen jongeren binnen het bovenlokaal project ‘De KrakFabriek’ de kans om rond hun passies en interesses te werken binnen verschillende werkgroepen zoals constructie, beeld, multimedia, podium & events, buurtwerking en natuurlijk de traditionele barwerking. “Op die manier wil Krak de ondernemingszin, artistieke expressie en sociale samenhang bij jongeren stimuleren”, gaat Joachim verder. “In samenwerking met lokale en regionale partners krijgen ze professionele begeleiding, middelen en infrastructuur ter beschikking om hun dromen waar te maken.”

Oudejaarsfuif

“Dit feestjaar wordt afgesloten met NYE 2023, de jaarlijkse legendarische oudejaarsfuif in GC Spikkerelle die ondertussen uitgroeide tot het grootste eindejaarsevent in de regio”, vertelt Joachim trots. “Er worden weer zo’n 1.000 jonge bezoekers verwacht om het nieuwe jaar samen op de dansvloer in te zetten op de beats van Belgische topacts als Eagl, DJ Yolotanker, Maori, DJ Creator, DJ Vince ft. Mc Kentha en ook heel wat regionaal DJ-talent. Het team van Spacemakers zorgt opnieuw voor een spetterende lichtshow met wervelende visuals, countdown, confettishots, C02-jets en andere verrassingen. Het evenement staat bovendien bekend om zijn perfecte organisatie met heel wat leuke extra’s. Zo is er ook een volledig ingerichte chill-out room, een cocktailbar, gratis party-gadgets, foto-booth en een lockerroom.

The post Krak is voortaan koninklijk: Jeugdhuis sluit feestjaar af met spetterende eindejaarsfuif is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Domper voor Anderlecht: zieke Dendoncker niet mee naar Spanje voor Europees duel tegen Sociedad

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

“Praten over Courtois is wegkijken van het echte probleem”: Ancelotti snoert Simeone de mond na controverse in Madrileense derby

De controverse rond Thibaut Courtois (32) in de Madrileense derby is nog niet gaan liggen. Want dit keer heeft ook Real-coach Carlo Ancelotti zijn zegje gedaan. Uiteraard steunt hij zijn doelman en countert hij de uitspraken van Atlético-trainer Diego Simeone: “Praten over Thibaut is wegkijken van het echte probleem”. Na de openingsgoal van Real reageerde onze landgenoot richting de Atlético-fans,

Lees meer »

48 maanden cel met uitstel gevraagd voor jager uit Rijkevorsel die man met metaaldetector doodschoot in Tongeren: “Ik dacht dat het een haas was”

Een jager uit Rijkevorsel die eind 2022 een man uit Tessenderlo doodschoot op een veld in Tongeren riskeert 48 maanden celstraf, met probatie-uitstel. Daarbovenop eiste de procureur ook een boete van 80.000 euro. Er wordt ook geëist dat de 51-jarige jager zich laat begeleiden voor zijn alcoholprobleem en dat de bij hem thuis aangetroffen wapens en munitie worden verbeurd verklaard.

Lees meer »

Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen

Valentin Petillon rijgt dit jaar de overwinningen en dichte ereplaatsen aaneen. De tweedejaarsnieuweling van Wanty Cycling Team ziet zijn sterke prestaties beloond met een mooie transfer naar het jongerenteam van Soudal Quick Step.
The post Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

België steeds meer in trek bij Chinese toerist

Steeds meer Chinezen boeken een verre vakantie tijdens de ‘Golden Week’, een verlofperiode in China tijdens de week van 1 oktober. Bij de sterkste groeiers onder de verre bestemmingen zijn België, Kroatië, de Scandinavische landen en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van cijfers van Qunar en Trip.com, enkele van de grootste onlinereiskantoren in China.

Lees meer »

Tjardo (28) is nieuwe uitbater van meest atypische pub van Knokke-Heist

Noem het gerust de meest atypische pub van Knokke-Heist. Tracks en Travellers is de voorbije 30 jaar uitgegroeid tot een symbool in de kustgemeente. Nu geeft zaakvoerder Peter Franssens (67) de fakkel door aan Tjardo (28). “Toen ik hier voor de eerste keer binnenstapte was ik op slag verliefd.”
The post Tjardo (28) is nieuwe uitbater van meest atypische

Lees meer »