Intergemeentelijk zwembad Dok 3 leed in zijn eerste jaar 680.000 euro verlies

In februari 2022 opende het zwembad de deuren. In dat eerste jaar wilden de drie gemeenten, Aartselaar, Hemiksem en Niel, het exploitatieverlies beperken tot maximaal 300.000 euro. Maar dat is dus niet gelukt. Integendeel. Het was uiteindelijk een verlies van bijna 700.000 euro.

 

Meer krantenkoppen in België

“Nood aan ander beleid voor toeristenbussen”: Lijsttrekkers over hun visie voor toerisme in Ieper

Toerisme is een belangrijke economische motor in Ieper, maar zorgt ook voor overlast. Hoe willen de lijsttrekkers omgaan met het toerisme? Iedereen erkent het belang van WO I-toerisme, maar over de rol als vredesstad en de komst van het tankmuseum lopen de meningen uiteen. Opvallend: als oplossing voor toeristenbussen stelt Emmily Talpe zowaar een knip op de Grote Markt voor.<br

Lees meer »

Noord-Korea plant uitbreiding van nucleair arsenaal

Pyongyang gaat zijn kernwapenarsenaal uitbreiden, heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un maandag gezegd in een toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat bericht het staatspersbureau KCNA dinsdag. “Het beleid om de nucleaire strijdkrachten op te bouwen door het aantal kernwapens exponentieel te doen stijgen zijn we nu perfect aan het uitvoeren”, zei Kim.

Lees meer »

Chris (67) is nieuwe uitbater van openbare toiletten op de Burg: “Niemand wil dat nog doen… terwijl iedereen wel naar het toilet moet”

De 67-jarige Chris Quicke is sinds kort de nieuwe uitbater van de openbare toiletten op de binnenkoer van het Administriatief Centrum ’t Brugse Vrije op de Burg.
The post Chris (67) is nieuwe uitbater van openbare toiletten op de Burg: “Niemand wil dat nog doen… terwijl iedereen wel naar het toilet moet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem

De Izegemse brandweer bracht dit jaar een kalender uit met brandweerlui die poseerden bij een aantal erfgoedlocaties. Raadslid Giel Seynaeve stelt voor om met die originele foto’s een expo te maken in de bibliotheek, wat op bijval kon rekenen bij schepen van Erfgoed en Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA).
The post Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem appeared

Lees meer »