Hongaarse premier Orban: “Russische invasie van Oekraïne is geen oorlog, maar wel een operatie”

De Hongaarse premier Viktor Orban (60) weigert om de Russische invasie van Oekraïne een oorlog te noemen, maar spreekt liever over een “operatie”. “Zolang er geen oorlogsverklaring is van de twee landen, blijft het een operatie”, zei de nationalistische leider tijdens zijn jaarlijkse persconferentie in Boedapest. Hij gebruikt daarmee dezelfde woordkeuze als de Russische president Vladimir Poetin, die de oorlog telkens “een speciale militaire operatie” noemt. 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken

28 juni 2024 was de laatste schooldag voor Tine Vanhauwaert, Martine Vervaecke en Manuela Debaere. De twee kleuterjuffen en de leerkracht lichamelijke opvoeding trekken na zowat een hele carrière in de Basisschool Moorsele (BAMO) de schooldeur voorgoed achter zich dicht.
The post Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

Terwijl de ene zeer meegaand is, staat de andere op de rem: hierover zullen de gesprekken van De Wever met zijn toekomstige coalitiepartners gaan

Preformateur Bart De Wever (N-VA) zal een weekend lang een-op-eengesprekken voeren met zijn toekomstige coalitiepartners, onder meer over de begroting. Hij moet nog altijd een manier vinden om de socialisten over de streep te trekken. Maar waar zullen die gesprekken met de verschillende partijen precies over gaan? Een overzicht.

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Weer fun op en naast de IJzer met IJzerfun: “Blijven kamperen kan één avond”

Naar ondertussen jaarlijkse traditie is er weer het zomerevent IJzerfun. Dit jaar gaat IJzerfun door van zaterdag 13 juli tot en met zondag 28 juli in Roesbrugge, op de weide ter hoogte van de brug tussen Professor Rubbrechtstraat nummer 1 en Bergenstraat 1. “Op zaterdagavond 20 juli organiseren we één avond Camping IJzerfun waarop mensen zich kunnen inschrijven om te

Lees meer »