Hele buurt geniet mee van kerst bij Rositta in Beitem: “Dit jaar wilden we echt alles uit de kast halen”

Wie na 17 uur ’s avonds in de Landmansstraat in Beitem passeert, kan genieten van een veelheid aan lichtjes en kerstversieringen op de oprit van Rositta Dooms en Philippe Lamsens. “Half november ben ik gestart met de opbouw en het blijft staan tot na Driekoningen.”

De oprit van Rositta Dooms en Philippe Lamsens fonkelt als nooit tevoren. Na een jaartje schrikkelen, kon Philippe zich dit najaar weer uitleven. “Mijn favoriet is de kerstbar”, vertelt Rositta. “Maar ook de carroussel en de kerststal vind ik prachtig. Enkel kindje Jezus ontbreekt nog. Die leg ik pas op kerstavond in de kribbe.” Ook in huis is het rijkelijk versierd. “In onze kerstboom hangen ballen met foto’s van mensen die ons dierbaar zijn en op elke kast staan bewegende kersttaferelen met lichtjes.”

Hoe enthousiast Rositta ook is over de kerstversiering, kerst is toch een moeilijke periode voor haar. “Als kind hield ik heel erg van de kerstperiode”, vertelt ze. “Ik ben de jongste van zestien kinderen en heb mooie herinneringen aan de grote kerstfeesten van vroeger met veel cadeautjes en mensen om me heen. Vandaag vieren Philippe en ik Kerst met z’n tweetjes en dat contrast is heel lastig voor mij.”

driekoningen

De kerstversiering brengt licht in Rositta’s leven, maar vorig jaar was zelfs dat geen optie. “Omwille van gezondheidsproblemen en de energiecrisis hebben we toen niets versierd, maar ik heb het kerstgevoel heel hard gemist.” Daarom maakte Philippe er een erezaak van om het huis dit jaar compleet in kerstsfeer onder te dompelen.

“Mooie herinneringen aan de grote kerstfeesten van vroeger met veel mensen”

“Ik ben gestart met bouwen op 11 november, want het duurt wel even voor alles af is. We laten alles staan tot Driekoningen en dan begint de opkuis”, lacht hij. “Rositta wast de poppenkleertjes en ik zet alles op zolder voor volgend jaar.”

Ommetje maken

Niet alleen Rositta geniet van de kerstsfeer, iedereen is welkom. “De buren maken ’s avonds een ommetje langs ons huis en ook de kinderen van de lagere school komen kijken naar het spektakel.” En het koppel denkt al vooruit. “Binnen twee jaar ben ik met pensioen en wil ik een indoor kerstdorp bouwen”, zegt Philippe. “Dan heb ik tijd en kan ik me volledig uitleven.” (LC)

The post Hele buurt geniet mee van kerst bij Rositta in Beitem: “Dit jaar wilden we echt alles uit de kast halen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 85-jarige Eelhart Peirs en de 84-jarige Jeannine Degezelle tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje.
The post Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »