Dit is de vrouw (40) die Poetin wil uitdagen bij Russische presidentsverkiezingen

Ze is een moeder van drie kinderen en voormalige tv-journaliste, die zich al publiekelijk heeft uitgesproken voor vrede in Oekraïne. Nu gaat Jekaterina Doentsova (40) nog een stapje verder en wil ze Poetin uitdagen bij de Russische presidentsverkiezingen in maart 2024. Ze ijvert voor een “menselijk Rusland”. 

Meer krantenkoppen in België

Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge

In de Ezelstraat 49 opende op zaterdag 20 juli Rootz Club de deuren. Het gaat om een winkel met ook degustatieruimtes waar allerlei legale cannabisproducten worden verkocht.
The post Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche ziet af van nieuwe ambtstermijn als burgemeester

Vandaag pakt Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche uit met een verrassende mededeling. Hoewel hij zich de voorbije maanden sterk geëngageerd en gemotiveerd profileerde om zich opnieuw in de strijd te gooien voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, deelt hij vandaag mee dat hij verzaakt aan een nieuwe ambtsperiode als burgemeester.
The post Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche ziet af van

Lees meer »

Vermist meisje (11) teruggevonden na zoekactie in Knokke-Heist

Op het strand van Knokke-Heist is er woensdagavond een grote zoekactie geweest naar een meisje van 11. Ze was voor het laatst gezien op het strand, aan de waterlijn ter hoogte van het Heldenplein in Heist. Een uur later werd het meisje goed en wel teruggevonden op het strand 5 kilometer verder in Het Zoute.

Lees meer »

Rescue Run komt naar Sint-Pieters

Wie klaar is om de uitdaging aan te gaan en levens te redden kan op donderdag 15 augustus deelnemen aan de Rescue Run op Domein Aan de Plas in Sint-Pieters. “Het gaat om een obstacle run met een levensreddend tintje.”
The post Rescue Run komt naar Sint-Pieters appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Berlijn “laat zich niet intimideren” door nucleaire dreigementen Poetin – Prominente Russisch mensenrechtenactivist verdwenen uit cel

Berlijn zegt dat het zich “niet zal laten intimideren” na dreigementen van de Russische president Poetin om de productie van nucleaire middellangeafstandsraketten herop te starten. Daarnaast blijkt de prominente Russisch mensenrechtenactivist Oleg Orlov (71) verdwenen te zijn uit de Russische cel waar hij in voorarrest zat. Met zijn organisatie ‘Memorial’ won hij in 2022 nog de Nobelprijs voor de Vrede.

Lees meer »

“Dit is supergoed voor mijn eerste Spelen”: Roos Vanotterdijk blinkt van trots als tiende met BR in halve finale 100m vlinder

Roos Vanotterdijk (19) heeft haar afspraak met de Spelen niet gemist. Een finale op de 100m vlinder bleek nét iets te hoog gegrepen, maar als tiende in de halve finale met een nieuw BR (57.25) mag ze van een ijzersterk olympisch debuut spreken. Kort voor haar race vernam ze ook het goud van Evenepoel: “Natuurlijk geeft zoiets energie.”

Lees meer »

Hoe geraak je met de trein in Parijs?

Door een gecoördineerde sabotageactie langs het Franse hogesnelheidsnet is het treinverkeer van en naar Parijs sterk verstoord. De sneltreinen moeten langs het klassieke net, waardoor ze met een lagere snelheid rijden.

Lees meer »

“Iraanse hoogste leider geeft bevel om Israël rechtstreeks aan te vallen”

De Iraanse hoogste leider Ali Khamenei heeft het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen. Dat meldt de ‘New York Times’ op basis van drie anonieme bronnen. De ayatollah gaf de opdracht naar verluidt tijdens een spoedvergadering, kort nadat bekend raakte dat Hamas-leider Ismail Haniyeh om het leven gekomen was. Hoe krachtig die vergeldingsactie moet worden, is niet duidelijk.Volg

Lees meer »

Half Ton Classics meert voor vijfde keer in Nieuwpoort aan

Van 5 tot 9 augustus komt de Half Ton Classics klasse voor de vijfde keer terug naar de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort. De vijfdaagse is een onofficieel Europees kampioenschap. De zeilwedstrijden trekken deelnemers aan uit 7 tot 8 Europese landen, het event wordt jaarlijks in een andere zeilershotspot gehouden.
The post Half Ton Classics meert voor vijfde keer in

Lees meer »