Burgemeester en schepen klinken in De Panne op nieuwe roman van Johan Van den Driessche

Alleen maar lachende gezichten in De Panne, waar schrijver-ondernemer Johan Van den Driessche zijn tweede, spannende roman ‘Een Geur Van Zonsverbijstering’ voorstelde in de plaatselijke Standaard Boekhandel. Daar kreeg hij het gezelschap van o.a. burgemeester Bram Degrieck en Stéphane Buyens, de bekende tv-kok, eigenaar van het sterrenrestaurant Le Fox en tevens ook schepen voor o.a. Toerisme en Lokale Economie.

“Ik ben bijzonder verheugd over de aandacht die mijn tweede roman krijgt in mijn kustgemeente. Het mysterieuze verhaal rond het bijzondere luistercafé ‘Alles Behalve De Muziek’ van de opvallende uitbaatster Mady, speelt zich af in Flanders Fields, maar ook in Antwerpen en het Berlijn van Paul van Ostaijen en David Bowie. De opvolger van ‘OOIT’ wordt inderdaad goed onthaald. Op verzoek kom ik met veel plezier aanstaande zaterdagnamiddag 23 december 2023 mijn beide boeken opnieuw signeren. Iedereen is welkom”, klinkt het enthousiast bij de man die enkele jaren geleden Brussel inruilde voor De Panne. “We hebben in onze gemeente heel wat creatieve talenten, waaronder een aantal mensen die zeer bedreven zijn in het schrijven. Johan is daar een mooi voorbeeld van en ik vind het trouwens bijzonder hoe hij aan zijn nieuwe roman ‘Een Geur Van Zonsverbijstering’ een extra beleving heeft gegeven door middel van een Spotify-muzieklijst. Ook al is het geen muziekboek, elk hoofdstuk begint met aangepaste muziek voor de meerwaardezoeker, naast de verschillende lagen in zijn verhaal. Dat soort zaken vind ik zelf ook schitterend”, zei burgemeester Bram Degrieck. In aanwezigheid van o.a. mevrouw Gisèle Briers, lid van de gemeentelijke Culturele Raad, werd er door het gezelschap getoast op Johan zijn nieuwe boek. (PADI)

Schepen Stéphane Buyens, Johan Van den Driessche, burgemeester Bram Degrieck en Gisèle Briers van de Culturele Raad. © PADI

‘Een Geur Van Zonsverbijstering’ vind je in de betere boekhandel of via https://zonsverbijstering.boeken.cafe/

The post Burgemeester en schepen klinken in De Panne op nieuwe roman van Johan Van den Driessche is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE COPA AMÉRICA. Canada stoot door naar de halve finales, waar titelverdediger Argentinië en Messi wachten

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste knullig, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Zij nemen het op tegen Canada – eveneens door na penalty’s. Volg al het

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Verkoop speedpedelecs remt fors af

De verkoop van speedpedelecs, snelle elektrische fietsen, krijgt forse klappen. De oorzaak is onder meer het aanhoudende slechte weer. Al doet de tweedehandsmarkt voor speedpedelecs het wél goed.

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »