Bootjesman Marc Germonprez lanceert spitse T-shirts over Brugge

Bootjesman Marc Germonprez (40) lanceert T-shirts met opschriften en cartoons over al wat ‘typisch Brugs’ is. “We steken een beetje de draak met het clichématige toerisme in de stad”, vertelt Marc. “Het mag allemaal wat spitser en grappiger.”

Marc Germonprez, die een verleden heeft in de horeca, vaart nu al een drietal jaar met toeristen en bezoekers op de Brugse reien. Hij was eerder ook actief als gids en ontwikkelde een food tour in Brugge. Zo kwam hij in contact met de exploitatie van de toeristenbootjes. “Er zijn de jongste jaren wat nieuwe jonge mensen in dienst gekomen bij de bootjesmaatschappijen. Het is een leuke equipe en er wordt veel gegrapt onder elkaar en humor wordt ook meer uitgespeeld naar de mensen die meevaren”, zegt Marc. “Er waait dus echt wel een frisse wind en daarmee wilde ik iets doen.”

De draak steken

En dat ‘iets’ zijn kwalitatieve T-shirts met leuke opschriften, tekeningen en cartoons. “Zoals gezegd maken we op de bootjes al eens grapjes om de toeristen mee te entertainen, en ja daar zullen ook wel eens flauwe moppen tussen zitten, maar onder meer die grapjes willen we vereeuwigen in tekeningen, cartoons en tekstjes die we op T-shirts laten drukken.”

“Voor de ontwerpen hebben we onder meer een beroep gedaan op laatstejaars van de Kunstacademie en op de leerlingen Kunst en Creatie bij de Maricolen. Mensen met potentieel. Ook een familielid van me, met de artiestenaam Otis, werkte eraan mee.”

“We willen eigenlijk een beetje de draak steken met het wat brave, clichématige toerisme in de stad. Het mag allemaal wat spitser en grappiger. Op een leuke manier worden typisch Brugse producten – chocolade, wafels, kant – monumenten en situaties in beeld gebracht. De T-shirts worden lokaal en duurzaam ontwikkeld, bij A

lpha Shirts in Oostkamp. We verkopen ze voor ongeveer 25 euro, vanaf begin volgend jaar in enkele Brugse winkels en via een webshop, onder de noemer ‘all things Bruges’. Later komt er een reeks met historische Brugse figuren. En normaal gezien baten we in augustus een pop-up uit achter het Belfort.”

The post Bootjesman Marc Germonprez lanceert spitse T-shirts over Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

School Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge verbiedt smartphone voor eerste graad: “Paal en perk stellen aan al dat getokkel”

De leerlingen van het 1e en 2e middelbaar van het Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge mogen vanaf volgend schooljaar geen smartphone meer gebruiken op school. Dat meltdt VRT. Opvallend is wel dat leerlingen van de 2e en 3e graad dat wel nog mogen doen. De school neemt die beslissing omdat gsm-gebruik de sociale ontwikkeling van kinderen tussen 12 en 14

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Waren er niet 1 maar meerdere ‘Bendes van Nijvel’? 

We spreken steevast over ‘de Bende van Nijvel’, maar het is best mogelijk dat de feiten die we toeschrijven aan ‘de Bende’ uitgevoerd zijn door verschillende bendes. Het is een bedenking die vandaag ook door het federaal parket werd geopperd tegenover de nabestaanden, nu het onderzoek wordt stopgezet.

Lees meer »