Bertelaar levert 29.500 euro op voor Samugam en Mama Kivu

Hoewel Bert Begein door een ongeval in zijn kinderjaren enkel zijn hoofd kan bewegen, realiseert hij stunt na stunt. Dit keer heeft hij liefst 29.500 euro ingezameld, dit met zijn almanak Bertelaar. Het geld wordt verdeeld over Mama Kivu en Samugam.

Nele Degryse van Samugam en Elien Spillebeen van Mama Kivu zijn reuzeblij. Ze kregen elk 14.750 euro van Bert Begein. Hoewel hij door een ongeval verlamd is en enkel zijn hoofd kan bewegen, zamelde hij 29.500 euro in met de verkoop van zijn zelfgemaakte almanak Bertelaar.

“Bert heeft het bedrag goed kunnen verzwijgen”, reageren Nele Degryse en Elien Spillebeen heel aangenaam verrast op het eindbedrag. Mama Kivu, waarvoor Elien Spillebeen zich inzet, is actief in Oost-Congo waar de organisatie opmerkelijke initiatieven van sterke vrouwen in Noord-Kivu steunt, de gevaarlijkste plaats ter wereld om vrouw te zijn. “Het bedrag is een reddingsboei voor ons”, verzekert Elien Spillebeen. “We dachten al te moeten besparen doordat we zo sterk gegroeid zijn. De damesvoetbalcompetitie groeide van vijf naar vijtien ploegen en we werken een vrouwendanssport uit. Echter sinds corona is de fondsenwerving fors verminderd. Dankzij Bert kunnen we nu gewoon doorgaan met de vrouwenvoetbalcompetitie en de danssport die we aan het uitbouwen zijn.”

Bus

Bij Samugam zal het bedrag zal gaan naar de aankoop van een bus. “Dit keer voor het jongenshuis in Pullambadi, een van de projecten van Samugam in India. Met deze som kunnen we hem al bijna onmiddellijk kopen”, aldus Nele Degryse. Samugam wil de levensstandaard van kwetsbare bevolkingsgroepen in India verbeteren ongeacht de kaste of gezondheidstoestand. De organisatie streeft naar een betere deelname op economisch, sociaal en politiek terrein.

Via een speciale toepassing kan Bert Begein zijn computer bedienen en op die manier stelde hij ook de almanak Bertelaar samen. Elke dag bevat een blaadje met raadsels, wetenswaardigheden, puzzels en andere leuke items. Hij beloofde er de bestaande scheurkalenders serieus wat concurrentie mee aan te doen en lost die belofte ook in. “Toch zal er geen nieuwe versie komen”, laat hij nog weten. Elien en Nele zijn er echter van overtuigd dat Bert wel weer met een nieuwe stunt op de proppen zal komen.

Ze hadden ook een presentje bij voor hun milde weldoener. “Er hangen hier heel wat foto’s in zijn kamer, maar nog niet één waarop hij met zijn beste vriendinnen prijkt. Daarom hebben we een fotokader mee”, knipoogden de twee dames.

The post Bertelaar levert 29.500 euro op voor Samugam en Mama Kivu is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

Kontichse wegwijzer wijst kortste weg naar ‘Aarstelaar’: “We horen bij de anale driehoek, maar dit is duidelijk een fout”

Op de Prins Boudewijnlaan in Kontich staat sinds kort een wegwijzer naar ‘Aarstelaar’. “Hoewel we samen met Kontich en Reet bij ‘de anale driehoek’ horen, is dit duidelijk een ongelukkige fout van de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer,” zegt Aartselaars N-VA-schepen Bart Lambrecht, bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken, Sport, Communicatie en Dierenwelzijn. “Ze hebben ons verzekerd dat de

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

Groen licht voor fusie tussen GZA en ZNA: Ziekenhuis aan de Stroom wordt een van grootste van Europa

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft groen licht gegeven voor de plannen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen om te fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). Nadat vorige week de artsen van ZNA zich akkoord hadden verklaard met een nieuwe financiële regeling, werd nu de laatste horde genomen. De BMA koppelde wel voorwaarden aan haar goedkeuring.

Lees meer »

Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik ben nog niet aan het aftellen naar mijn pensioen”

Directrice Katelijn Callewaert (63) werd op de laatste schooldag door de leerlingen en de collega’s van Gemeenteschool Okido in de bloemen gezet. Eind augustus gaat ze immers met pensioen. “Eens met pensioen zal ik eindelijk tijd hebben voor een aantal klussen die waren blijven liggen”, lacht ze.
The post Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik

Lees meer »

Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »