Ark van Zarren van Elsje Helewaut stopt eind april en maakt plaats voor luxeflats

De decoratiewinkel Ark van Zarren, uitgebaat door Elsje Helewaut en Chery Derycke, houdt uitverkoop om eind april volgend jaar de deuren voorgoed te sluiten. “Het gebouw hier aan de Dijver is verkocht aan een projectontwikkelaar die er vijf luxeflats zal realiseren”, zegt Chery Derycke.

Na maar liefst 32 jaar activiteit als handelaars in de Brugse binnenstad, stoppen Elsje Helewaut (62) en Chery Derycke (64) eind april volgend jaar als uitbaters van hun decoratie- en antiekzaak De Ark van Zarren. Elsje was jarenlang – en is nog altijd – actief als frontvrouw bij de band Elisa Waut, waar haar man Chery bassist was.

“Wij zijn eerst 25 jaar actief geweest in de Zuidzandstraat, waar we veertien jaar lang als franchisenemer een filiaal van The Bodyshop runden”, vertelt Chery. “Die hebben we dan omgevormd tot De Ark van Zarren, dezelfde naam als onze B&B in Kortemark. Dat pand in de Zuidzandstraat werd toch wat krap voor wat wij ermee wilden doen, en toen we in 2017 de kans kregen om ons in een ruim pand met ingang in de Nieuwstraat maar met ruim zicht op de Dijver, aan het water dus, te vestigen, hebben we niet lang getwijfeld. Daar zat vóór ons een brocantewinkel.”

“Het is mooi geweest. En we zijn stilaan pensioengerechtigd”

Elsje en Chery verkopen er een bijzonder ruim gamma decoratie-artikelen, zoals stoffen, lakens, servetten, allerhande meubilair, tafelgerief en nog zoveel meer. Je vindt er ook heel wat vintage en antiek.

“Wij noemen het zelf ‘alles voor de landelijke en/of romantisch ingerichte woning’”, zegt Chery. “Door de jaren heen hebben wij een trouw cliënteel opgebouwd. Het is een heel mooie tijd geweest, en dit pand is natuurlijk prachtig, maar we wisten bij het aangaan van het huurcontract dat een verlenging er wellicht niet in zou zitten. Het pand is eigendom van de familie Coucke, die hier vlakbij toeristenbootjes exploiteert, en die was er duidelijk over dat het op termijn zou verkocht worden. En nu is het dus verkocht, aan een projectontwikkelaar die er vijf luxeflats zal realiseren.”

B&B blijft bestaan

“Het pand bevindt zich in beschermd stadsgezicht. Ik denk dus dat er wel met veel respect voor de omgeving zal moeten gewerkt worden. Tot eind april houden we uitverkoop en dan sluiten we voorgoed. Het is mooi geweest en we gaan ook richting de pensioengerechtigde leeftijd. We blijven wel nog onze B&B De Ark van Zarren runnen, met daarbij een kleinschalige decoratiewinkel.”

The post Ark van Zarren van Elsje Helewaut stopt eind april en maakt plaats voor luxeflats is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De zeven ‘slachtoffers’ kwamen me behoorlijk bekend voor”: brandweerman Luc (67) rukt uit voor oefening, maar krijgt verrassing van formaat

Met een brede smile trok Luc Dorme uit Geluwe, de chef van de plaatselijke brandweerpost, vandaag zijn interventiepak aan voor een niet-alledaagse oefening. Eind deze maand zegt hij namelijk de brandweer vaarwel, na een carrière van 49 jaar. “Het is goed geweest”, zegt hij. “En ik wist wel dat de manschappen één en ander in het schild voerden, maar dit

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging eindelijk open voor verkeer

Op vrijdag 5 juli werd de vernieuwde N35 feestelijk geopend. Na een uitdagend proces, dat zes maanden langer duurde dan gepland, is het project eindelijk afgerond. De N35, een belangrijke verkeersader, loopt door de gemeenten Veurne, Koksijde en De Panne en is nu klaar voor gebruik.
The post Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechter ziet “geen aanwijzingen” dat Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor dood van meisje van 17 in VS

Er is geen bewijs dat ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor de dood van een meisje van 17 twee jaar geleden. Dat zegt een rechter in de VS. De vader van het meisje had de Nederlander aangeklaagd, omdat zijn dochter verdronken zou zijn terwijl ze zijn meditatietechnieken zou uitgevoerd hebben in het zwembad. Volgens de advocaat van Hof ziet de

Lees meer »

Niet de Middellandse Zee, wel gebied rond Canarische Eilanden is dodelijkste stukje oceaan voor vluchtelingen: “Het risico om te sterven, is 1 op 12”

Voor de kust van het West-Afrikaanse Mauritanië zijn maandag minstens 89 mensen omgekomen toen hun vissersboot zonk. De boot vertrok tussen Senegal en Gambia, en was onderweg naar Europa. Op die route langs de Atlantische Oceaan vielen dit jaar al bijna 5.000 doden. “Het is veel gevaarlijker dan de Middellandse Zee.”

Lees meer »

‘Langs de Promenade’ viertjarige wandelpromenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met een gloednieuw cultuurfestival. Onder de noemer ‘Langs de Promenade’ vindt het evenement, zoals de naam al aangeeft, plaats langs de Havengeulpromenade die Nieuwpoort-Stad met Nieuwpoort-Bad verbindt. De bekende wandel- en fietsweg, die zijn twintigste verjaardag viert, wordt voor de gelegenheid omgevormd tot
The post ‘Langs de

Lees meer »