“Als er meer dan 1.000 euro wordt ingezameld voor vzw Mental Power, spring ik ijskoud water in”

Als een inzamelactie 1.000 euro oplevert dan zal voorzitter Leen Martens (57) van de Oostendse vzw Mental Power deelnemen aan de Ijsberenduik. “Ik ben zeker geen fan van water en de kou maar hiervoor wil ik mijn angst wel overwinnen”, luidt het.

Eerder dit jaar werd in de badstad vzw Mental Power opgericht. Mieke Spanhove : “Wij geven seminaries voor kinderen en jongeren van 2,5 tot 18 jaar. We willen hen weerbaarder maken en veerkracht bieden. We helpen jongeren die het emotioneel moeilijk hebben om wegen te vinden waarin ze het zelf weer onder controle krijgen zodat ze in iedere situatie zichzelf kunnen helpen.”

Daarvoor gaan ze naar scholen waar ze het seminarie aanbieden. “Dat doen we met opdrachten rond de ‘5 beste vrienden’. Vaak komen jongeren na de sessie tot de conclusie dat ze op zoek moeten naar vijf nieuwe vrienden”, luidt het. Mental Power ontwikkelde een bordspel en een mat waarin jongeren hun eigen emotie kunnen ontdekken of frustratie kwijt kunnen. En de tools werken: de organisatie ging al bij tientallen klassen langs en wil de werking graag uitbreiden. De organisatie in de Wellingtonstraat is een van de 200 geselecteerde projecten in Vlaanderen van Jez!, het collectief dat de spotlight op jongeren wil zetten. Jez! doet dat door thema’s aan te kaarten waar ze wakker van liggen, hun stem te laten horen en ervoor te zorgen dat jongeren samen komen. “De Jez!-avtie houdt in dat voor al het geld dat we binnenhalen boven de 1.000 euro nog eens datzelfde bedrag krijgen. We bereiken nu al 20 scholen. De extra steun zou ons toelaten om nog meer jongeren te bezoeken, zeker in Oostende”, zegt Mieke.

Nieuwjaarsduik

Geld inzamelen is niet eenvoudig. “We hebben er iets op gevonden in de vorm van een uitdaging”, zet voorzitter Leen Martens. “Ik maak elke avond een strandwandeling en hou van de zee, maar op water en kou ben ik niet tuk. Maar als we 1.000 euro ophalen voor Mental Power dan neem ik deel aan de nieuwjaarsduik.”

De organisatie heeft nog andere acties : begin februari willen ze 1.000 pannenkoeken bakken en verkopen voor het goede doel. En er loopt ook een actie rond de mascotte Superpower Buddy. “We zoeken nog haaksters om het te maken en mensen om het te verkopen”, luidt het. (EFO)

Meer info over de acties opwww.vzwmentalpower.be. Steunen kan via www.jzeofficial.be.

The post “Als er meer dan 1.000 euro wordt ingezameld voor vzw Mental Power, spring ik ijskoud water in” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sterballerina Michaela DePrince (29) overleden: “Ze liet zien dat schoonheid uit de donkerste plekken kan oprijzen”

In de Verenigde Staten is ballerina Michaela Mabinty DePrince (29) overleden. DePrince danste onder meer bij het Nationale Ballet in Amsterdam en het Boston Ballet. Ze was ook te zien in ‘Lemonade’ van zangeres Beyoncé. Door haar levensverhaal en door de manier waarop ze als zwarte vrouw naam kon maken in de balletwereld, is ze voor velen een bron van

Lees meer »

“Het wielrennen begon te wegen op mijn gezinsleven”: ex-Europees kampioen Sean De Bie is nu wijnboer

“Ik ben op het juiste moment gestopt met koersen.” Voormalig profrenner Sean De Bie (32) – ook bekend van de docusoap ‘Jonge benen’ – schoolde zich om tot wijnboer en -handelaar met een eigen wijngaard. In ‘Primo’ blikt hij terug op zijn Europese kampioenentitel, zijn zwaar ongeval, waar zijn passie voor wijn vandaan komt en waarom zijn vrouw Sofie blij

Lees meer »

Première van iconische musical ‘Lelies’ met heel wat West-Vlaamse inbreng ontroert én imponeert in Fakkeltheater Antwerpen

De iconische musical ‘Lelies’, geproduceerd door InTeam Producties, ging in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. De cast dook vol overgave in het complexe en emotionele verhaal van ‘Lelies’. Hun energie, inzet en toewijding maakten de premièrevoorstelling een meeslepende ervaring die het publiek diep raakte. Het premièrepubliek beloonde de cast met een staande ovatie na een indrukwekkende voorstelling,

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond en morgen Memorial Van Damme in Brussel. Een van de topatleten die je er aan het werk kan zien is polsstokspringer Mondo Duplantis.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekeravontuur moet KVDO vleugels geven

Geen stunt tegen tweedeklasser Eupen, maar wel een zeer straffe prestatie van de club uit Derde Amateur. Als KVDO dit een heel seizoen volhoudt, mag het publiek zich in de handjes wrijven.
The post Bekeravontuur moet KVDO vleugels geven appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijftien Belgische slachtoffers van seksueel misbruik uitgekozen voor ontmoeting met paus

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan ons land, eind deze maand, een groep van vijftien slachtoffers van seksueel misbruik ontmoeten. Waar en wanneer dat precies gebeurt, maakt de Kerk niet bekend. In een persbericht wijst de Belgische Bisschoppenconferentie er vrijdag op dat de ontmoeting “in alle discretie” gebeurt, “op uitdrukkelijk verzoek van een aantal onder hen”. Aartsbisschop Luc Terlinden

Lees meer »

LAGO Kortrijk Lagaeplein opent opnieuw de deuren

Terwijl het zwembad in Heule de deuren terug opent op 10 september vanaf 19 uur, sloot LAGO Kortrijk Abdijkaai ze op zondag 8 september. Meer dan 17.842 bezoekers genoten van het openluchtzwembad. LAGO Kortrijk Lagaeplein organiseert ook dit jaar opnieuw VR-zwemmen en relaxavonden met achtergrondmuziek en onderwaterverlichting.
The post LAGO Kortrijk Lagaeplein opent opnieuw de deuren appeared first on

Lees meer »