West-Vlaamse avond zet ‘t Zand in vuur en vlam

Moet het nog gezegd worden? West-Vlaanderen héérst. Dat was ook duidelijk vanavond op ’t Zand in Brugge, waar Het Zesde Metaal, Brihang en ’t Hof van Commerce moeiteloos het talrijk opgekomen publiek op hun hand kregen. De jonge Warre Verschueren kreeg dan weer een glansrol bij Brihang.

‘Der is niemand grodder, ’t skippet niemand vodder!’ En of het waar was. Voor de derde kolkende avond op rij stond een afgeladen ’t Zand in vuur en vlam voor enkele kleppers van formaat. Met Het Zesde Metaal, Brihang en ’t Hof van Commerce kregen we een stevig West-Vlaams trio voorgeschoteld. Geen aperitief, voorgerecht of hoofdgerecht, maar drie muzikale desserts om duimen en vingers af te likken.

De mooiste taal? Die van Het Zesde Metaal. © BVB

Het begon ingetogen met Het Zesde Metaal, dat nog de wonden likt na een vreselijk jaar waarbij ze hun bandlid Tom Pintens verloren. “Maar ook een mooi jaar, omdat we samen aan nieuwe muziek kunnen werken”, zo zei hij in de radiostudio. “Dat je wéét dat je het niet meer samen kan spelen, is hard.”

En dat was ook duidelijk, want voor het eerst bracht de band een eerbetoon aan Tom. Na ‘Zeg alles af voor morgen’ en ‘Nie vo kinders’ was het met een stevige krop in de keel dat Wannes ‘Het Langste Jaar’ inzette. “Eigenlijk is dit het liedje dat we het liefst niet zouden willen spelen. Maar het zou fijn zijn als jullie meedoen.” Waar Clouseau gisteren nog ’t Zand deed ontploffen, werd het muisstil op ’t Zand. Kippenvel. Maar er is altijd hoop, dus sloot Het Zesde Metaal af met de klassieker ‘Naar de wuppe’.

Brihang had het publiek meteen mee. © BVB

Daarna was het de beurt aan Brihang, net thuis van een welverdiende vakantie en naar eigen zeggen ook goed uitgerust. Voorafgaand aan zijn optreden vertelde hij dat hij die ochtend in Waregem het befaamde ‘steentje’ had afgezet. “Dat leverde 2.500 euro op, een bedrag dat we graag verdubbelen”, klonk het grootmoedig. Nog een extra reden om te feesten dus. Brihang had er duidelijk zin in en pakte uit met enkele van zijn nieuwe nummers van zijn album Droomvoeding. Zonder moeite kreeg hij het publiek mee.

Tijdens ‘Steentje’ sleurde hij Warre Verschueren op het podium. De jonge student aan de Kunsthumaniora uit Brugge stond al een hele dag met een bordje te zwaaien waarop hij vroeg om samen ‘Steentje’ te brengen. Warre, die we ook al letterlijk op de eerste rij tijdens de recente Radio 1-sessie zagen staan, kreeg de kans van zijn leven. Het publiek sloot hem dan ook meteen in de armen.

‘t Hof van Commerce zette de puntjes op de i. © BVB

Hadden ook geen moeite om ’t Zand op zijn kop te zetten: ’t Hof van Commerce. De ene na de andere klassieker werd afgevuurd op het publiek, en tijdens ‘Dommestik & Levrancier’ mochten ook Wannes en Brihang nog eens passeren. Ze palmden niet alleen het publiek in, maar ze rockten ook de natie zonder totetrekkerie.

Het triumviraat zette het nog maar eens in de verf: we zijn de baes. Ah, en wie beter wil doen? Kom mor ip!

The post West-Vlaamse avond zet ‘t Zand in vuur en vlam is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Groot waterlek aan ondergrondse hoofdleiding: zes huizen zonder water, straatvak blijft deels dicht dit weekend

Op de Zedelgemsesteenweg (N368) op de grens tussen Ichtegem en Aartrijke ontstond zaterdagochtend een groot waterlek. Het bleek om een lek op de hoofdleiding ondergronds te gaan. De straat werd een drietal uur volledig afgesloten. Om 12 uur was het lek gedicht. “Maar tijdens het weekend blijft een rijvak afgesloten”, meldt De Watergroep.
The post Groot waterlek aan ondergrondse

Lees meer »

Triatleet Cis Huyghe kroont zich tot Belgisch juniorenkampioen

Cis Huyghe werd op zijn elfde Belgisch zwemkampioen. Zaterdag volgde de nationale triatlontitel bij de junioren. “Als zwemmer botste ik op mijn eigen limieten. Ik geraakte zogezegd mijn ei niet kwijt, omdat ik te graag fietste en liep.”
The post Triatleet Cis Huyghe kroont zich tot Belgisch juniorenkampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Average Rob verrast door Zomerhit-nominatie voor ‘On met la patate’: “Op één dag in elkaar gestoken”

De twintig nominaties voor Zomerhit zijn bekend en één vreemde eend in de bijt valt op: Average Rob (32) en producer Omdat Het Kan (29) maken met hun supporterslied ‘On met la patate’ kans op de titel. Het ‘shtamp’-lied met snoeiharde beats is atypisch in het rijtje Zomerhit-genomineerden. “Maar het brengt mensen aan het dansen en maakt iets los. Dat

Lees meer »

Van “een ingewikkelde rit” tot “een cruciale dag”: zo kijken Evenepoels concurrenten in de Tour naar de graveletappe

Belangrijke afspraak voor de klassementsmannen in de Ronde van Frankrijk met de graveletappe rond Troyes. Remco Evenepoel “kijkt ernaar uit”, maar wat met de rest? Wat is de mindset bij de concurrentie voor zondag? Hoe hebben zij zich voorbereid en wat zijn voor hen mogelijke valkuilen? Van Pogacar tot Philipsen, van De Lie tot Stuyven, zo vatten hun teams de

Lees meer »