Vijftiende kerstmarkt in Poelkapelle op 23 december: “Met twee kermisattracties”

Voor de vijftiende keer vindt op zaterdag 23 december de kerstmarkt van Poelkapelle plaats op het Guynemerplein. Iedereen is welkom van 17 uur voor een hapje en een drank aan de standjes van lokale verenigingen. Voor de allerkleinsten is er een gratis draaimolen en een eendjesvisraam.

Het Poelkapelse Kerstmarktcomité pakt op zaterdag 23 december uit met hun jaarlijkse kerstmarkt op het Guynemerplein. “We zijn in 2006, gestart maar door corona konden twee edities, in 2020 en 2021, niet doorgaan”, zegt Jelle Van Heck van het Kerstmarktcomité. “Dat betekent dat we dit jaar aan onze vijftiende editie zitten. In die vijftien jaar hebben we onze succesformule op punt gezet: een gezellige kerstmarkt met standjes uitgebaat door lokale verenigingen.”

“Ook dit jaar mikken we op tien à vijftien kraampjes”, pikt Jakob Vervisch in. “Hoeveel het er uiteindelijk worden, zullen we zien op zaterdag 23 december, want het gebeurt wel eens dat er op het laatste moment nog een vereniging inschrijft. Dit jaar hebben we alvast een standjes van het Kermiscomité en KSA-Chiro Poelkapelle, maar bijvoorbeeld ook van de basketclub Rapid Langemark en de zwemclub van Ieper.”

Als extra trekpleister zorgt het Kerstmarktcomité ieder jaar ook voor een kermisattractie voor de kinderen. Dit jaar kan de Poelkapelse jeugd zich uitleven op niet één, maar twee attracties. “Net zoals elk jaar is er opnieuw een gratis draaimolen voor de allerkleinsten, maar dit jaar zal er ook een eendjesviskraam staan”, vult Koen Dael aan.

Gevelprojectie

Het zicht op het mooi verlichte Guynemerplein krijg je er gratis bij. Ook dat is een verwezenlijking van het Kerstmarktcomité. “Dankzij de mensen die zich inschrijven voor onze ontbijtactie tijdens het kermisweekend in Poelkapelle kunnen we genoeg centjes inzamelen om ieder jaar opnieuw te investeren in de kerstverlichting. Dit jaar konden we op die manier de lichtjes op de kerktoren vernieuwen”, vervolgt Koen Dael. “Nieuw in de kerstverlichting is de projectie op de gevel van de kerk. Die projector konden we aankopen dankzij de 4.800 euro die we kregen dankzij het burgerbudget. Op vrijdag 1 december organiseerden we een speciaal moment voor het aansteken van de lichten en de onthulling van de projectie.”

The post Vijftiende kerstmarkt in Poelkapelle op 23 december: “Met twee kermisattracties” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen borg voor rapper Sean ‘Diddy’ Combs, volgens aanklacht leidde hij criminele organisatie die vrouwen dwong tot seks

De Amerikaanse rapper en producer Sean ‘Diddy’ Combs blijft voorlopig in de cel. De rechter heeft zijn verzoek om op borgtocht vrijgelaten te worden, afgewezen. De rechter vertelde hem dat ze geen garanties heeft dat hij in de rechtszaal zal verschijnen als hij niet in de cel zit. Intussen zijn ook details uit de aanklacht bekend. Combs zou een criminele

Lees meer »

Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid”

De actiegroep Leefbaar Kortemark vatte een halfuurtje voor aanvang van de gemeenteraad post aan het Kortemarkse gemeentehuis om nogmaals het Silvamo-stort in de gemeente onder de aandacht te brengen.
The post Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laureaten van de jeugdschieting in de kijker

Op de terreinen van de Sint-Sebastiaangilde aan de Kortekeer in Beselare vond de laatste jeugdschieting van het Westlandtornooi plaats.
The post Laureaten van de jeugdschieting in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Puur omdat ik een vrouw ben”: immens populaire Alisha Lehmann ziet met eigen ogen hoe vriend pakken meer verdient bij dezelfde club

Er moet Alisha Lehmann (25) iets van het hart. De misschien wel populairste voetbalster van het moment verdient miljoenen als influencer, en net dat bezorgt haar een wrang gevoel. Want het staat in schril contrast met wat ze krijgt als speelster. Zeker als ze het vergelijkt met wat haar vriend Douglas Luiz (26) verdient, die ook bij Juventus speelt. “Ik

Lees meer »

Britse premier Starmer onder vuur om banden met geldschieter

De Britse premier Keir Starmer ligt in eigen land onder vuur vanwege zijn banden met een belangrijke donor. The Sunday Times schrijft dat niet is opgegeven dat multimiljonair Waheed Alli betaalde voor kleding en een zogenoemde personal shopper voor de echtgenote van de nieuwe regeringschef. Dit zou de gedragscode van het parlement schenden.

Lees meer »

Bart Van Opstal van ‘Big Brother’ naar parlement voor Vlaams Belang: “VTM wist ervan, maar ik mocht het niet aan grote klok hangen”

Op z’n cv stonden al ‘Big Brother’-deelnemer, politieagent en café-uitbater, en nu is daar parlementslid bijgekomen. Zo’n 8.000 voorkeurstemmen leverden Bart Van Opstal (49) een zitje op naast Tom Van Grieken. “Mijn vader zaliger zou zo fier zijn nu. Hij maakte zich zorgen wat er van mij zou worden”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over zijn politieke

Lees meer »

In de sport is het altijd zomer

De meteorologie doet haar best ons van het tegendeel te overtuigen, maar er lijkt maar geen einde te komen aan de sportzomer. Het voetbalseizoen was al begonnen tijdens de Olympische Spelen en schakelt vanaf dit weekend een versnelling hoger, met zeven wedstrijden in eenentwintig dagen voor Europees spelende clubs. De wielrenners kunnen dit weekend kiezen tussen World Tour-wedstrijden in Canada

Lees meer »

Unizo Ledegem viert jubileum: 75 jaar steun voor ondernemers

Op zaterdag 14 september vierde Unizo Ledegem in het Capellehof in Rollegem-Kapelle haar 75ste verjaardag. Een vijftigtal personen genoten er van een uitgebreid feest. “Het is belangrijk dat we de vele ondernemers in de gemeente samenbrengen.”
The post Unizo Ledegem viert jubileum: 75 jaar steun voor ondernemers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Decospan Volley Team Menen wint Supercup

Vorig weekend pakte Decospan Volley Team Menen verrassend zijn eerste prijs. Tegen Knack Roeselare werd het 1-3 (27/25, 22/25, 23/25, 18/25). Dit weekend staat de ploeg van toptalent Jasper Verhamme tegenover Volley Haasrode Leuven.
The post Decospan Volley Team Menen wint Supercup appeared first on KW.be.

Lees meer »