Thuiszorg Familiezorg viert 75ste verjaardag met concert van Stef Bos voor medewerkers

Thuiszorg Familiezorg viert dit jaar haar 75-jarig jubileum en laat dat niet onopgemerkt voorbijgaan. Zo bood de thuiszorgorganisatie dinsdag aan haar medewerkers en hun familie een exclusieve voorstelling van Stef Bos aan in Kursaal Oostende.

Thuiszorg Familiezorg startte in 1948 op met een groepje vrijwilligers. Vlak na de oorlog hielpen ze in vaak grote jonge gezinnen die het moeilijk hadden.“Intussen telt onze organisatie ruim 2.200 medewerkers, waaronder meer dan 400 vrijwilligers, maar de spirit bleef al die jaren behouden”, stelt Laura Picard, algemeen directeur van Thuiszorg Familiezorg. “Als autonome dienst zijn we er voor iedereen en bieden we een waaier aan zorg en ondersteuning in de thuiszorg aan. Al 75 jaar is de persoons- en gezinsgerichte benadering typerend voor onze werking, met veel respect voor ieders eigenheid en met aandacht voor een warme, evenwaardige samenwerking. Heel bijzonder richten we ons ook op de zorg voor kwetsbare groepen in onze maatschappij. Bijvoorbeeld met initiatieven rond geboorte, de zorg voor kinderen in moeilijke opvoedingssituaties of armoede, zorg voor personen met chronische aandoeningen, voor mensen met dementie en hun familie, palliatieve patiënten…”

Stef Bos

Dat Thuiszorg Familiezorg precies Stef Bos vroeg om op te treden voor haar medewerkers is niet toevallig. In zijn voorstelling ‘Bitterlief’ zijn volgens de organisatie immers heel wat raaklijnen te vinden met de identiteit van Thuiszorg Familiezorg: het belang van authenticiteit, trouw aan je eigen visie en missie, durven vooroplopen en pionieren, steeds weer streven naar verbetering, maar met een milde liefdevolle blik op het onvolmaakte in onszelf en de ander. Laura Picard: “Elke dag geven onze medewerkers het beste van zichzelf om aan anderen wat licht en perspectief te brengen, om mensen in welke toestand ook te bevestigen in hun waardigheid. Niet alleen met woorden, maar ook heel concreet. We hopen dan ook dat ze deze voorstelling mogen ervaren als een stimulans om authentiek en enthousiast hun opdracht verder te zetten, ook al zijn de omstandigheden in de thuiszorg vaak niet evident.”

We zien Stef Bos (tweede van rechts) met het directieteam van Thuiszorg Familiezorg: Christian Devlies (links), Laura Picard en Matthias Lampaert (rechts). © gf

Het werd een bijzondere avond, die Stef Bos en zijn muzikanten merkbaar ook zelf niet onberoerd liet. Ze besloten hun voorstelling zelfs met een applaus vanop het podium, voor alle aanwezigen. “Jullie krijgen nooit applaus”, sprak Stef Bos de aanwezigen toe. “Maar het mooiste op zo’n avond als deze, is dat de dingen op z’n plek vallen. Dat ik jullie voel, dat je mij voelt, dat wij mekaar voelen. Ik besef het dikwijls niet, maar de meeste mensen krijgen het applaus niet dat ze wel verdienen. Dit was een klein, kort applausje, maar recht uit het hart.”

The post Thuiszorg Familiezorg viert 75ste verjaardag met concert van Stef Bos voor medewerkers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld”

De Klimrank, een school voor buitengewoon onderwijs in Poperinge, moet het volgend schooljaar zonder meester Stefan (62) doen. Na dit schooljaar gaat meester Stefan met welverdiend pensioen. Hij was 40 jaar actiefals kinesist in De Klimrank, eerst op de locatie aan De Couter in Poperinge en daarna naar de Deken De Bolaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door alle

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »