Politie onderzoekt gedumpt cannabisafval in beek in Beerst

In de brede Camardebeek in Beerst bij Diksmuide werden woensdagochtend verschillende zakken met afval van cannabisplanten gevonden. Het gaat om snoeiafval en resten van planten. De politie trof die aan de graskant aan en vorderde duikers van de brandweer op om nog enkele zakken uit het water te halen. “We doen een oproep aan getuigen die de voorbije twee dagen iets gezien hebben”, zegt commissaris Wim Merlevede van politiezone Polder.

Het was een visser die om 9.20 uur in de Paddestraat in Beerst aan het vissen was die plots enkele PMD-zakken opmerkte aan de graskant bij het water. De Paddestraat is een smalle kronkelende straat waar enkel plaatselijk verkeer toegelaten is. De straat ligt midden uitgestrekte weiden en vlakbij liggen talrijke grachten. Ook de vijf meter brede Camardebeek ligt er, die in verbinding staat met de Handzamevaart wat verderop. De visser belde na het vinden van de vuilniszakken de politie op.

Snoeiafval cannabis

“Wij kregen een melding van een geval van sluikstorten en reden ter plaatse”, zegt commissaris Wim Merlevede van politiezone Polder. “Bij aankomst van de eerste ploeg werden snel drie blauwe PMD-zakken gevonden aan de graskant in het water. Toen de zakken geopend werden bleek er snoeiafval van cannabis in te zitten. Verder in het water bleken nog verschillende kleinere, paarse vuilniszakken te liggen. Die lagen in het water, verder van de openbare weg. Daarom werd de brandweer gevorderd met duikers om de zakken eruit te halen. Ook die zakken bevatten resten van vermoedelijk cannabisplanten en snoeiafval van die planten. Alle zakken werden meegenomen.”

Oproep naar getuigen

De politie zal nu onderzoek voeren op de vuilniszakken en de inhoud. “Het onderzoek loopt verder”, vervolgt de commissaris. “Uit de eerste vaststellingen bleek dat de zakken daar gedumpt werden tussen zondag en dinsdagavond. We weten dat de Paddestraat vaak bereden wordt door fietsers en ook wandelaars daar passeren. We doen dan ook een oproep aan eventuele getuigen of ze iets gezien hebben van het sluikstorten. Dat kunnen ze altijd melden bij de politie.” (JH)

The post Politie onderzoekt gedumpt cannabisafval in beek in Beerst is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Netanyahu belooft onderzoek naar vrijlating Palestijnse ziekenhuisdirecteur

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

“De tijd van de ultragoedkope Chinese spullen is straks voorbij. En maar goed ook”

Eindelijk lijkt Europa een versnelling hoger te schakelen tegen de dumpingpraktijken van Chinese webwinkels als Shein, Temu en Alibaba. Een beetje economisch protectionisme kunnen we alleen maar toejuichen. Al moeten wij, de consumenten, wel beseffen dat de redding van onze Europese economie met een prijs komt. Letterlijk zelfs. De tijd van de ultragoedkope spullen zal straks voorbij zijn. En maar

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »