Opschudding rond Poolse openbare omroep: regering ontslaat voltallige directieteam, nationalisten bezetten kantoren

Sinds woensdagochtend ligt het signaal van de Poolse publieke omroep plat. De nieuwe Poolse regering heeft het volledige directieteam van de omroep ontslagen. Uit protest hebben parlementariërs van de vorige extreemrechtse partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) zich verschanst in de gebouwen. 

Meer krantenkoppen in België

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

Zwevegem wint tweede label van ‘Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Zwegem ontving opnieuw het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. “We hechten veel belang aan fitte werknemers en zijn dankbaar voor de bijzondere dynamiek die is ontstaan tussen de werknemers dankzij de bedrijvensport.”, zegt sportschepen Raf Deprez (CD&V). Twee jaar geleden kreeg de gemeente als eerste in West-Vlaanderen al een eerste Label Sportbedrijf.
The post Zwevegem wint

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »