IJslandse vulkaan lijkt te kalmeren, maar uitbarsting kan nog maandenlang duren

Nadat maandagavond een vulkaan op het IJslandse schiereiland Reykjanes in alle hevigheid tot uitbarsten kwam, ligt de intensiteit van die uitbarstingen woensdag al stukken lager. Toch is het gevaar niet geweken: het lava kan nog maandenlang aan de oppervlakte komen.

 

Meer krantenkoppen in België

Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord nadat bovenleiding in Beernem beschadigd raakt

Het treinverkeer tussen Brugge en Aalter is maandagochtend nog verstoord. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Tussen Brugge en Gent-Sint-Pieters kunnen de treinen terug normaal rijden, maar in de omgekeerde richting wordt het treinverkeer afgeleid via andere spoorlijnen. Tussen Aalter en Brugge kunnen reizigers gebruikmaken van de reguliere busdienst van De Lijn.
The post Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord

Lees meer »

“Verkiezing helpt met het boosten van mijn zelfvertrouwen”: Axelle (17) uit Menen dingt naar het kroontje van Miss België

Menen zendt haar schonen uit! Axelle Sulis (17) dingt als tweede inwoner van de grensstad mee naar het kroontje van Miss België. De studente barst van de motivatie en zet alles op alles om het tot in de finale te kunnen schoppen. “Ik deed al mee aan een missverkiezing, maar koos resoluut voor Miss België!”

The post “Verkiezing helpt met

Lees meer »

Hanne, Marthe en Julia van K3 vertrekken voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Het voelt een beetje dubbel”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »

13e editie van Trax in Roeselare lokt zo’n 9500 bezoekers

De dertiende editie van Trax lokte zaterdag 9.450 bezoekers. Zij genoten van optredens van onder andere Vive La Fête, Berre en Blain, de band van Christophe die dit jaar The Voice won.
The post 13e editie van Trax in Roeselare lokt zo’n 9500 bezoekers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buren van doortrekkersterrein in Heule klagen over geluidsoverlast

In Heule, bij Kortrijk, klagen buurtbewoners over geluidsoverlast op het doortrekkersterrein aan de R8. Dat is een plek waar woonwagenbewoners kunnen verblijven. Afgelopen zomer was het terrein even dicht omdat de beheerder op vakantie was. Maar sinds midden augustus is het weer open: "Ik denk dat ik sindsdien al dagelijks de politie heb moeten bellen", zegt een buur.

Lees meer »

Vader van schoolschutter aangeklaagd: hij gaf geweer cadeau nadat 14-jarige dreigde met schietpartij

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14) die bekend heeft vier mensen doodgeschoten te hebben op zijn school in de Amerikaanse staat Georgia, is gearresteerd. De man wordt onder meer beschuldigd van doodslag. Hij had zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven, nadat de twee nochtans ondervraagd waren over dreigementen om een schietpartij op school uit te voeren.

Lees meer »

Voor het eerst weten we wat er echt gebeurde achter schermen van Songfestival: politieverhoren over incident-Joost Klein gelekt

De cameravrouw naar wie zanger Joost Klein een dreigende beweging maakte tijdens de halve finale van het Songfestival, eiste een schadevergoeding van 7.000 kroon, ruim 600 euro. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ die de politieverslagen heeft kunnen inkijken. Klein miste door het incident de finale. Het onderzoek van de Zweedse Openbaar Ministerie naar Joost Klein is intussen afgesloten wegens

Lees meer »