Het belang van goede jeugdzorg: Ellen klom uit een diep dal en werkt nu in het centrum waar ze zelf hulp vond

Geestelijke gezondheidszorg is ook voor jongeren ontzettend belangrijk. Dat blijkt tijdens De Warmste Week nogmaals uit het verhaal van Ellen Rubben. Ze verloor het geloof in het leven op jonge leeftijd, maar komt er dankzij de hulp van haar psycholoog en ouders stilaan bovenop. “Ik kan niet zeggen dat ik elke dag ‘superhappy’ ben, maar ik heb wel al een heel parcours afgelegd”, vertelt Ellen die ondertussen werkt in het centrum waar ze zelf hulp vond. 

Meer krantenkoppen in België

John Crombez trekt naar de stembus: “Het valt best wel mee met de zenuwen”

John Crombez is vanochtend zijn stem gaan uitbrengen in Oostende. “Er hangt heel veel van af”, zegt hij. “De campagne is nu voorbij, op verkiezingsdag start je ’s morgens met nul stemmen. We hebben vaak gemerkt in de wijken dat veel Oostendenaars een ander bestuur vroegen. Wat dat zal geven en wat de mogelijkheden zijn, dat is spannend hé.”

Lees meer »

LIVE VLAAMS-BRABANT. Ridouani: “Dit overtreft onze stoutste dromen” – Jonathan Holslag: “Blij dat Tienenaar ons zoveel vertrouwen geeft”

Het is weer zover: vandaag mag je weer gaan stemmen voor jouw lokale bestuur. Er staat heel wat op het spel in Vlaams-Brabant. Wat doet Vlaams minister Ben Weyts als hij in Beersel de verkiezingen wint? Welke coalitie komt er uit de bus in Leuven? En behoudt de Aarschottenaar het vertrouwen in Gwendolyn Rutten? Volg de aanloop naar de verkiezingen

Lees meer »

Taiwan neemt recordaantal Chinese vliegtuigen en drones rond eiland waar

Maandag hebben de autoriteiten in Taiwan een recordaantal van 153 Chinese vliegtuigen opgemerkt nabij het eiland. Dat blijkt deze ochtend uit gegevens van het Taiwanese ministerie van Defensie, na een dag van Chinese militaire manoeuvres. In dezelfde periode werden tot 6 uur dinsdagochtend plaatselijke tijd ook veertien Chinese schepen waargenomen.

Lees meer »

Zonnebeekse 50-jarigen op het gemeentehuis

In een organisatie van Nele Decloedt, Nele Dejonghe, Jan Pattyn en Lieven Calis kwamen de 50-jarigen van Zonnebeke naar het gemeentehuis om elkaar te ontmoeten.
The post Zonnebeekse 50-jarigen op het gemeentehuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomerweer in de herfst in West-Vlaanderen

Het wordt woensdag erg zacht met opklaringen en hoge of middelhoge wolkenvelden in onze provincie. De maxima liggen tussen 17 en 23 graden, meldt het KMI.
The post Zomerweer in de herfst in West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mogelijk staking op komst bij Belgische boekhouders

“Genoeg is genoeg”, stelt de Koninklijke Vereniging van Accountants en Belastingadviseurs van België (KVABB/CRECCB) in een persbericht. Aan Franstalige kant denkt vicevoorzitter Emmanuel Degrève al luidop na over “een opstand”. Voorzitter Ludo Van den Bossche zegt op woensdag zich daar eventueel bij aan te willen sluiten.

Lees meer »

Waar zijn er al coalities gevormd? Bekijk het op de kaart

Sommige akkoorden werden al beklonken in de nacht na de verkiezingen, de meeste laten langer op zich wachten. Sommige partijen kunnen met een absolute meerderheid meteen van start, al zijn er ook die ondanks die meerderheid voor een coalitiepartner kiezen. Wie bestuurt waar in Vlaanderen en Brussel? Bekijk het op de kaart.

Lees meer »