Diamant voor Arsène en Jacqueline

Arsène Lisabeth (84) en Jacqueline Denolf (88) hebben hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd. De jubilarissen wonen tegenwoordig in Oeselgem. Arsène werkte in de vlasnijverheid. De familie Lisabeth was in de plaatselijke vlaswereld dan ook jarenlang een begrip. Arsène was ook jarenlang een fervent liefhebber van de duiven- en vinkensport. Hij is een verwoed kaarter. Samen zijn ze lid van Okra Oeselgem. Het koppel heeft drie kinderen en zes kleinkinderen. (vadu/foto vadu)

The post Diamant voor Arsène en Jacqueline is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven

De stad droeg Abele in 2022 voor als kandidaat voor het project ‘DNA van het dorp’ van het plattelandsloket van de provincie West-Vlaanderen. En Abele werd uitgekozen. Het studiebureau Maarch bundelde de uitkomst van het traject in een masterplan: ‘Het verhaal van Abele, een uniek grensdorp’.
The post Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven appeared first on

Lees meer »

Geen plannen om huurprijs feestzaal De Zwaan op te trekken

De meisjesscouts organiseerden voor de laatste keer hun beroemde Roksjesfuif in feestzaal De Zwaan, met als reden de hoge huurkosten. Vzw De Zwaan geeft aan dat de huurkosten de laatste jaren amper gestegen zijn. “Uit de reactie kan je verkeerdelijk afleiden dat de prijzen om de zaal af te huren voor een fuif plots enorm
The post Geen plannen

Lees meer »

Dierenasiel en zorgboerderij Ark Van Pollare in Lennik is gered

Goed nieuws voor de 485 dieren van dierenasiel en zorgboederij Ark Van Pollare in Lennik, want ze hoeven hun vertrouwde plek niet te verlaten. De gebouwen stonden te koop, maar de Ark kon een investeerder vinden die ze aankocht. De komende jaren wil het asiel alles grondig vernieuwen zodat de toekomst verzekerd is.

Lees meer »

Glazenwasser Stijn Marchand ondervraagd op eerste procesdag van Vijvermoord: “Ik zou nooit meer iets beginnen met een vrouw die al een man heeft”

“Ik heb Frank nooit gekend, maar ik vond het erg voor hem dat ik een affaire had met zijn vrouw. Ik dacht soms: ge moest eens weten.” Dat verklaarde Stijn Marchand op zijn assisenproces. Daar bleef hij volhouden dat hij de dood van zijn liefdesrivaal niet gewild heeft. Maar de ravage is niet te overzien: “Twee kinderen hebben geen vader

Lees meer »

Vlaamse dokters geschokt door uitspraken paus Franciscus, die abortusartsen ‘huurmoordenaars’ noemt: “Wij doden niet, wij hélpen mensen”

Vlaamse abortusartsen reageren onthutst op de uitspraken die paus Franciscus zondagavond deed, luttele uren na zijn driedaags bezoek aan ons land. “Dokters die abortussen uitvoeren, zijn huurmoordenaars, daar is geen discussie over”, zei hij in het vliegtuig terug naar Rome aan enkele journalisten. Abortusarts Pedro De Seranno gaat stevig in het verweer: “Geloof me vrij: vrouwen wandelen niet fluitend mijn

Lees meer »

Lijsttrekkersdebat ‘Luister naar de ondernemer’

Op dinsdag 8 oktober organiseren UNIZO Meulebeke, UNIZO Tielt, Ondernemend Tielt en Ondernemend Aarsele een lijsttrekkersdebat in ’t Gildhof, Tielt. ‘Luister naar de ondernemer’ biedt lokale ondernemers de kans om hun stem te laten horen en inzicht te krijgen in de standpunten over ondernemerschap. Volgende thema’s worden behandeld: de fusie, het circulatieplan, mobiliteit, lokale economie,
The post Lijsttrekkersdebat ‘Luister

Lees meer »

Daar is de aftrap: wie zorgt het eerst voor dreiging?

Dender krijgt Charleroi over de vloer. Trekt de promovendus aan het langste eind? Met een gelijkspel tegen Anderlecht tankten de manschappen van Vincent Euvrard alvast heel wat vertrouwen. Charleroi-middenvelder Daan Heymans hoopt dan weer een doelpuntje te mogen bijschrijven.

Lees meer »

Grote staking Amerikaanse havenarbeiders voorbij na voorlopig akkoord

De stakende havenwerkers in veertien grote havens aan de Amerikaanse oostkust gaan weer aan de slag. Dat hebben de vakbond en de werkgevers donderdagavond (lokale tijd) laten weten in een gezamenlijke verklaring. De twee partijen hebben een “principeakkoord” bereikt over de lonen en het sociaal akkoord is verlengd tot 15 januari.

Lees meer »