Celstraf voor man die vriendin zwaar toetakelt na vrijpartij

Een 36-jarige man uit Izegem is veroordeeld tot 22 maanden cel, waarvan de helft effectief, voor ernstig geweld tegenover zijn vriendin. In haar hals waren duidelijk wurgsporen te zien. Hij werd daarom vervolgd voor poging tot doodslag maar is enkel veroordeeld voor slagen en verwondingen. Volgens zijn advocaat werd het geweld zelfs uitgelokt.

De feiten dateren van 10 september 2022. D.M. had die dag seksuele betrekkingen met zijn partner, maar zij maakte volgens zijn advocaat plots een ongepaste opmerking over misbruik, iets waar M. in zijn jeugd zelf mee te maken had. “Het was meteen gedaan met de betrekkingen en mijn cliënt rolde zich op zijn zij”, zei de advocaat van M. “Toen begon zijn vriendin hem te slaan.”

D.M. ging daarop door het lint. “Hij sloeg haar met zijn vuist in het gezicht en greep haar met beide handen bij de keel”, beschreef het Openbaar Ministerie op het proces. “Vervolgens liet hij haar achter als een stuk vuil en vertrok hij.” Het slachtoffer had onder meer een blauw oog en een gebroken neus.

“Ik vind het jammer dat dit gebeurd is, maar heb haar niet geslagen omdat ik dat wilde, ik zag geen andere uitweg”, zei D. zelf in de rechtbank. “Ik ben enkel voor mezelf opgekomen.”

D.M. heeft een drugsverleden en kampt met schizofrenie. Daarvoor wordt hij echter behandeld, dus was er volgens het parket geen oorzakelijk verband tussen zijn geestesstoornis en het geweld. Er is dus geen sprake van ontoerekeningsvatbaarheid. Naast de celstraf moet D. 800 euro boete betalen en 2.650 euro schadevergoeding. (JF)

The post Celstraf voor man die vriendin zwaar toetakelt na vrijpartij is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

Zijn Eric (44) en Eva (46) onschuldige slachtoffers van de drugsoorlog? “Café werd in het verleden al gesloten”

Twee doden waaronder een vrouw en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol na de brutale schietpartij op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Of er een link is tussen de slachtoffers en het drugsmilieu blijft weliswaar de vraag. “Het kan even goed een vergissing zijn waarbij de

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in Sleihage is drie dagen na officiële inhuldiging al kapot

Het gloednieuwe houten wandelpad in de Gravenswegel in Sleihage werd pas maandag officieel ingehuldigd, maar is nu al kapot. Aan het begin van het pad, dat deel uitmaakt van een nieuwe wandelroute in Hooglede, lijken vandalen in de loop van woensdagnamiddag stevig te hebben toegeslagen.
The post “De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in

Lees meer »