Aantal geboortes in West-Vlaanderen voor 2023 stabiel

Het aantal geboortes het afgelopen jaar in onze provincie ligt in dezelfde lijn als in 2022. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Opgroeien. In Vlaanderen blijven de geboortes zo’n 1,5 procent verder dalen, maar voor West-Vlaanderen blijft het aantal stabiel.

De afgelopen jaren zitten de geboortecijfers in West-Vlaanderen in een dalende lijn. In 2021 zagen we even een kleine boom, maar met een daling van 2 procent in 2022 was die vlug terug weg. Maar die daling zet zich niet direct verder in 2023. Het afgelopen jaar daalde het aantal geboortes in het volledige Vlaamse Gewest ongeveer 1,5 procent.

Maar die daling doet zich niet overal voor. Dit jaar bleven de geboortecijfers in West-Vlaanderen en Antwerpen stabiel. Vorig jaar werden er volgens Agentschap Opgroeien 10.755 kindjes geboren in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we met net iets meer dan in Limburg, maar daarmee hinkelen we wel enkele honderden of duizenden achter op de rest van de provincies. De cijfers werden voorlopig slechts geanalyseerd tot en met november 2023, dus er kunnen nog lichte wijzigingen gebeuren.

Ouder geworden in 2023? Dan mag jouw baby niet ontbreken in onze babyspecial KW Beebee! Stuur via deze link een foto in van jouw kleine spruit en maak kans op een professionele fotoshoot én waardebon van 1.000 euro.

The post Aantal geboortes in West-Vlaanderen voor 2023 stabiel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal daklozen in Londen

Er leefden tussen maart 2023 en maart dit jaar bijna 12.000 daklozen in Londen. Dat blijkt uit de jongste telling van Homeless Link. Het gaat om een nieuw record. De vereniging roept de volgende regering op om actief in te grijpen. Het aantal daklozen ligt nu 19 procent hoger dan vorig jaar en zelfs 58 procent hoger dan tien jaar

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen boven voor mama van Tristan uit Passendale

Een 7-jarige jongen van een school uit Antwerpen is gisteren verdronken in een zwemvijver van recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten tijdens een schooluitstap. Het ongeval roept pijnlijke herinneringen op aan Tristan Siegmund uit Passendale die begin juli 2017 verdronk in een recreatievijver in het Nederlandse Chaam.
The post Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen

Lees meer »

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Eerste Loop van de Rostn op Kachtem Ommegang: “Attentie voor alle deelnemers”

Op vrijdagavond 28 juni organiseert Ivac samen met de Bende van de Rostn voor het eerst het loopevent ‘Loop van de Rostn’ tijdens het kermisweekend van Kachtem Ommegang. Ivac wenste op vrijdagavond te organiseren en de Bende van de Rostn zocht nog naar een sportief event op vrijdagavond. Door de handen in elkaar te slaan hadden beide verenigingen een oplossing

Lees meer »