Werken voor nieuwe Jumbo gestart, ook al loopt er nog een procedure

Langs de Meensesteenweg in Roeselare zijn vorige week de werken gestart aan de bouw van een nieuwe Jumbo-winkel. Opmerkelijk, want momenteel loopt er nog een procedure bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Enkele handelaars uit omliggende gemeenten kunnen zich niet vinden met de komst van de winkel.

De Nederlandse supermarktketen Jumbo hoopt al jarenlang in Roeselare een nieuwe winkel te openen. Jumbo was aanvankelijk geïnteresseerd in de leegstaande site van Crea Printing Industries langs de Diksmuidsesteenweg. De buurt verzette zich daar tegen, het stadsbestuur keurde de omgevingsvergunning niet goed. Jumbo gaf echter niet op en vond een nieuwe locatie naast de Euro Shop in de Meensesteenweg. “In maart kreeg Jumbo van ons een vergunning. Daar werden heel wat voorwaarden aan gekoppeld omtrent bijvoorbeeld mobiliteit”, aldus schepen van omgevingsvergunningen Nathalie Muylle (CD&V).

Handelaars uit omliggende gemeente zien Jumbo liever niet komen

En toch is het nog niet zeker of Jumbo de nieuwe winkel in Roeselare zal kunnen openen. Verschillende handelaars uit omliggende gemeenten kunnen zich niet vinden met de komst van Jumbo naar de Meensesteenweg. Zij tekenden beroep aan, maar ook de provincie gaf Jumbo groen licht. “Maar ondertussen zijn de bezwaarhebbenden naar de Raad van Vergunningsbetwistingen getrokken. Een dergelijke procedure kan een jaar tot anderhalf jaar duren”, aldus de schepen. Groot was de verwondering bij de stad toen Jumbo vorige week toch de werken op de site opstartte. “Meestal wacht men in zo’n geval de procedure af. Jumbo heeft een uitvoerbare vergunning en mag dus wel al bouwen, al nemen ze nu wel een risico.”

Ook Colruyt lonkt naar Meensesteenweg

Ondertussen liet ook Colruyt haar oog vallen op de omgeving van Beitem en De Zilverberg. De supermarkt heeft inmiddels al winkels in de Diksmuidsesteenweg en Rumbeeksesteenweg in Roeselare en hoopt nog een derde winkel te openen in de stad. Colruyt liet haar oog vallen op de site waar vroeger autohandelszaak Lefevre Gebroeders gevestigd was. “Het klopt inderdaad dat er interesse is van Colruyt in die site”, bevestigt Muylle. Het openbaar onderzoek hiervoor zou binnenkort opgestart worden.

The post Werken voor nieuwe Jumbo gestart, ook al loopt er nog een procedure is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

“Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”: wie is Vincent Verbeecke (29), de nieuwe kandidaat-voorzitter van Open Vld?

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer die in Oostkamp geklist werd: ‘Bertje de cannabisboer’ krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. (81) liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander – in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’ – opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere

Lees meer »

KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan

In een tijd waarin sport en gezondheid meer dan ooit centraal staan, biedt het KEI (Koningin Elisabeth Instituut) in Oostduinkerke naast de reguliere ambulante revalidatie nu ook specifieke sportrevalidatie aan.
The post KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Albert en Paola stralen op huwelijksverjaardag

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Daarbij zitten ze samen op een bankje.

Lees meer »

Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van de Makers

Op de Nacht van de Makers in Brugge kregen acht makers het kwaliteitslabel ‘Handmade in Brugge’ en ontving goudsmid Lore De Backer de ‘Prijs Jonge Makers’. Het opmerkelijke hebbeding The Bruges Fourchette, een frietvorkje in de vorm van het Belfort, werd er uitgeroepen tot ‘Most Wanted Souvenir’.
The post Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »