Vrouw (35) gaat met zoontje (8) overkop en belandt in tuin buurtbewoners: “Ze was in shock”

Dinsdagavond vond iets na 19 uur een ongeval plaats in de Wakkensteenweg in Sint-Baafs-Vijve. Een 35-jarige vrouw ging er met haar Citroën Berlingo overkop en belandde uiteindelijk in de voortuin van bewoners. Een voorbijganger bevrijdde de moeder en haar zoontje uit het voertuig. Zij werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurster (35) van een grijze Citroën Berlingo reed dinsdagavond met haar 8-jarig zoontje op de Wakkensteenweg van Sint-Baafs-Vijve in Wielsbeke richting Dentergem. In de bocht bij de Loverstraat vlakbij fruit- en groentenwinkel Maison Madeleine en Kapsalon Nancy liep het mis. De wagen begon te tollen en raakte van de baan af.

De auto vloog bij de bushalte Caignaardstraat rechts tegen de struiken van een voortuin, vloog overkop en kwam tot stilstand op de oprit. Een man die net van z’n werk kwam schoot meteen te hulp. “Ik zag de auto op zijn dak liggen en hoorde een jongetje huilen. Ik heb hem uit het wrak gehaald en nadien zijn moeder bevrijd. Nadien vond ik de gsm zodat we haar familie konden contacteren.”

Gevaarlijke voorligger

Ondertussen hadden de bewoners van het huis de hulpdiensten verwittigd. Die snelden ter plaatse en vingen de mama en haar zoontje op. “Ze waren beiden in shock, maar gelukkig niet ernstig gewond”, vertelt de man. Ook de ouders van de vrouw kwamen ter plaatse. “De verwondingen vallen inderdaad mee. Gelukkig maar, want je verwacht veel erger als je zo’n oproep hoort”, reageert de vader.

“Mijn dochter vertelt dat de bestuurder voor haar constant onnozel en gevaarlijk deed, en ze daarom na de bocht de controle verloor. De politie zal de camerabeelden van de bedrijven bekijken om die chauffeur te achterhalen.”

Zowel de mama als het kindje werden voor verder onderzoek naar het O.L.V. van Lourdesziekenhuis in Waregem gebracht.

The post Vrouw (35) gaat met zoontje (8) overkop en belandt in tuin buurtbewoners: “Ze was in shock” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Volg hier

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.
The post Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lieva (55) moest net als slachtoffer van Nick Bril met prothesen leren stappen na ongeval: “Het is echt niet gemakkelijk, het lijkt wel steltlopen”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »