Voorzitter van commissie die onderwijs moet hervormen: “De lat moet hoger, ook voor leerkrachten”

Ze moeten zélf voortdurend op bijles en kunnen enkel lesgeven met een licentie. De boodschap van de ‘Commissie van Wijzen’, aangesteld om het lerarenberoep te hervormen, is duidelijk: “Je herwaardeert de job alleen door hoge eisen te stellen”, zegt voorzitter Dirk Van Damme.

 

Meer krantenkoppen in België

Dievenbende gevat op Ibiza die gas inzette om bewoners van luxevilla’s te bedwelmen: “Mensen voelden zich ‘s morgens groggy”

Op Ibiza zijn leden van een dievenbende opgepakt die de afgelopen jaren achter een hele reeks inbraken in luxevilla’s zat. En steeds was er een wrang en extra vies randje aan die inbraken: bewoners en gasten die ‘s morgens met een vreemd, groggy gevoel wakker worden. De politie vermoedt dat de aanvallers een soort gas inzetten om de mensen in

Lees meer »

Vzw Préparé heeft met ‘Suskewiet’ nieuwe productie klaar: “Het is geen doorsnee komedie geworden”

Na enkele kleinere producties heeft het Tieltse theatergezelschap vzw Préparé een volwaardige nieuwe productie klaar. Met ‘Suskewiet!’ brengen ze het verhaal van het bestuur van een vinkenmaatschappij dat zich voorbereid op hun jubileumfeest.
The post Vzw Préparé heeft met ‘Suskewiet’ nieuwe productie klaar: “Het is geen doorsnee komedie geworden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend”

Een groot straatfeest waarop iedereen welkom is. Zo wil Tordale zijn 55ste verjaardag vieren. Zonder academische zitting of andere plechtstatigheden. Op zaterdag 21 september van 14 tot 19 uur aan het hoofdgebouw in de Bruggestraat is het zover. Dan is het feesten geblazen.
The post Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend” appeared first on KW.be.

Lees meer »