Voorzitter van commissie die onderwijs moet hervormen: “De lat moet hoger, ook voor leerkrachten”

Ze moeten zélf voortdurend op bijles en kunnen enkel lesgeven met een licentie. De boodschap van de ‘Commissie van Wijzen’, aangesteld om het lerarenberoep te hervormen, is duidelijk: “Je herwaardeert de job alleen door hoge eisen te stellen”, zegt voorzitter Dirk Van Damme.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen

Twee dagen voor haar 70ste verjaardag sneed kapster Nelly het haar van haar laatste klant. Met pijn in het hart, want al meer dan 50 jaar komen veel Lichterveldenaren en niet-Lichterveldenaren bij haar langs.
The post “Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Krachtbalclub Ingelmunster krijgt twee nieuwe krachtbalvelden

Zaterdag 7 september was voor de Ingelmunsterse krachtbalclub Woweja Rangers een historische dag. Op de al schitterende en ruime sportaccommodatie werd door schepen van sport Jan Rosseel twee splinternieuwe krachtbalvelden geopend.
The post Krachtbalclub Ingelmunster krijgt twee nieuwe krachtbalvelden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Kamala Harris een Trump-imitator inschakelt, mét buitenmaats kostuum, rode stropdas en hakschoenen

In de laatste rechte lijn naar het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten, aanstaande dinsdag, stomen de twee zich op een totaal andere manier klaar. Terwijl Republikein Donald Trump naar eigen zeggen niets speciaal hoeft te doen – “Ik heb me al mijn ganse leven voorbereid” – haalt zijn Democratische rivale Kamala Harris alles uit de kast. Tot verbale schijngevechten met

Lees meer »

Vernieuwd Munitieplein officieel geopend: “Orgelpunt van de facelift die Krottegem de voorbije jaren onderging”

Vrijdagavond werd het vernieuwde Munitieplein in het bijzijn van een grote groep omwonenden officieel geopend. De stad zorgde er voor extra groen, banken en nieuwe speelelementen. “Dit is het orgelpunt van de facelift die Krottegem de voorbije jaren onderging”, aldus de burgemeester, die ook nog goed nieuws had voor de buurtbewoners die de voorbije weken geconfronteerd werden met overlast door

Lees meer »

N-VA Torhout heeft lijst helemaal rond

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar N-VA heeft haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober helemaal rond. Met in extremis enkele verschuivingen op de tabel en een aantal bijkomende kandidaten. Ook het programma ligt intussen vast. Met als slogan ‘Thuis in Torhout’.
The post N-VA Torhout heeft lijst helemaal rond appeared first on KW.be.

Lees meer »

KV Diksmuide-Oostende presenteert Talententeam

Het bestuur van KV Diksmuide-Oostende stelde vorige week woensdag hun Talententeam voor. “We zijn trots op onze opkomende jonge talenten die dit seizoen onze club zullen vertegenwoordigen in de tweede provinciale reeks”, klonk het bij Frank De Smet tijdens de ploegvoorstelling op sportterrein De Pluimen in Diksmuide. talenten Lukas Vanhevel kon niet aanwezig zijn, maar
The post KV Diksmuide-Oostende

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

Lisa start met wenkbrauwbehandeling en laserontharing in Torhout: “Er komen ook wel eens mannen over de vloer”

In het pand in de Keibergstraat 186A waar een tijdlang een krantenwinkeltje heeft bestaan, heeft Lisa Pyfferoen (32) zopas haar zaak Luxe Brow Co ondergebracht, gespecialiseerd in wenkbrauwbehandeling en laserontharing. De plechtige opening heeft plaats op vrijdag 30 augustus van 17 tot 21 uur. Iedereen is er welkom voor een hapje en een drankje.
The post Lisa start met

Lees meer »

Georges Dumortier en André Delrue herdenken bevrijding Moorsele: “Blijdschap overheerste”

Dit weekend, in de nacht van 7 op 8 september, is het dag op dag 80 jaar geleden dat Moorsele bevrijd werd. Ervaringsdeskundigen Georges Dumortier (92) en André Delrue (93) en enkele supporters van erfgoedvereniging Mortsella halen herinneringen op aan die periode.
The post Georges Dumortier en André Delrue herdenken bevrijding Moorsele: “Blijdschap overheerste” appeared first on KW.be.

Lees meer »