Veilingacties van de afdeling Sociale Politie en de Vriendenkring van politiezone Vlas brengen 5.000 euro op voor De Warmste Week

De voorbije weken organiseerde de afdeling Sociale Politie van politiezone Vlas x-aantal veilingen ten voordele van De Warmste Week. De reden? Toen ze vernamen dat het thema van De Warmste Week dit jaar ‘opgroeien zonder zorgen’ is, wilden ze binnen het korps onmiddellijk iets doen samen met de Vriendenkring van politiezone Vlas.

“We kozen voor een veiling”, luidt het bij de afdeling Sociale Politie. Dit leidde tot een grote waaier aan veilingacties. Collega’s en medewerkers van de politiezone brachten onder meer acties, activiteiten, hebbedingetjes en kunstwerken aan. “Zeer gevarieerd in de aanbieding: denk maar aan onder meer een ballonvaart, een privé-kok bij je thuis, woonaccessoires, een massage, T-shirts en tickets van de Spurs en een weekje Tenerife”, vertelt Isabelle. “De opbrengst van de veilingen bedroeg 4.250 euro, maar het politiecollege deed een mooie geste en heeft de som afgerond tot 5.000 euro”, weet politiewoordvoerder Thomas Detavernier.

Naar Warmste Week in Brugge

“De collega’s van de Sociale Politie zijn bij uitstek de politiemensen die jammer genoeg heel veel in contact komen met jongeren en volwassenen in moeilijke en vaak schrijnende opvoeding- en gezinssituaties. Omwille van het thema voelden ze zich bij de afdeling Sociale Politie dan ook meteen geroepen om samen met de Vriendenkring van de politiezone iets te doen voor De Warmste Week binnen het politiekorps”, zegt Thomas.

“Het resultaat was enerzijds een heel mooie opbrengst en anderzijds bracht dit alles een prachtige, warme vibe teweeg onder de collega’s in het politiekorps. Het toonde nogmaals dat politiezone Vlas een echt warme politiezone is waar medewerkers die extra inspanning willen leveren voor elkaar.”

De afdeling Sociale Politie van de politiezone Vlas trekt woensdag naar De Warmste Week in Brugge. Daar zullen ze om 16.30 uur hun actie toelichten en het bedrag overhandigen. Voor hen wacht zonder twijfel een applaus en een vlammetje.

The post Veilingacties van de afdeling Sociale Politie en de Vriendenkring van politiezone Vlas brengen 5.000 euro op voor De Warmste Week is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »

De parel ontleed waar Remco Evenepoel de tijdrit mee won: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Dankzij dit exemplaar triomfeerde Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne, meteen goed voor zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »