“Neen, Johan Vande Lanotte zal onze lijst niet trekken!”: burgemeester Steve Vandenberghe ontkracht hardnekkige geruchten

Burgemeester Steve Vandenberghe, boegbeeld van Vooruit Bredene, had het eerder al aangegeven: de verhuis van minister van staat Johan Vande Lanotte naar Bredene betekende niet dat hij meteen op de lokale Vooruit-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zou figureren. Onlangs dook nu zelfs het gerucht op dat Vande Lanotte de lijst zou trekken. “Onzin natuurlijk. Ik zal de lijst als burgemeester aanvoeren”, moest Vandenberghe deze week nog eens bevestigen.

De verhuis van Johan Vande Lanotte van de Oostendse Vuurtorenwijk naar Bredene heeft blijkbaar menigeen aan het fantaseren gezet. Vande Lanotte was eerst voorzitter van de afdeling, zou dan figureren op de Vooruit-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober ’24 en zou die lijst volgens sommigen nu zelfs gaan trekken.

Überhaupt op de lijst?

Een nogal onzinnig idee omdat Vooruit met het appendix Lijst Burgemeester naar de kiezer trekt. Dan lijkt het nogal logisch dat die burgemeester de lijst ook trekt. “Ik zal de lijst inderdaad aanvoeren”, moest burgemeester Vandenberghe maandag nog eens herhalen. “Of Johan op de lijst zal staan? Hij maakt zich vandaag vooral nuttig met het begeleiden van de (nieuwe) kandidaten op onze lijst. Daar zijn we hem alleszins zeer dankbaar voor. Over een plek op de lijst hebben we het nog niet gehad. Johan vertoeft beroepshalve vaak in het buitenland momenteel. Hij heeft het heel druk. Het is dus nog maar de vraag of hij überhaupt tijd zal hebben om campagne te voeren in Bredene.”

“Zowel Vande Lanotte als Leterme als lijstduwer. Dat zou mooi zijn, toch?”

Eerste schepen Erwin Feys maakte er zich deze week dan weer vanaf met een kwinkslag. “Johan Vande Lanotte als lijstduwer bij ons en Yves Leterme (officieel ook inwoner van Bredene, red.) als lijstduwer bij CD&V. Dat zou mooi zijn, toch?”

Met dien verstande dat CD&V straks als Team Bredene en met een verruimde lijst naar de kiezer trekt. Maar daarover volgende week meer in deze krant.

The post “Neen, Johan Vande Lanotte zal onze lijst niet trekken!”: burgemeester Steve Vandenberghe ontkracht hardnekkige geruchten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt

Knotsgekke zeepkisten bouwen en er dan samen met vrienden over de speelplaats mee scheuren? Het gebeurt deze week in het VTI van Tielt, waar in samenwerking met de jeugd- en sportdienst van de stad een nieuwe editie van het ‘STEMmania’-kamp loopt.
The post Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

“Eto’o heeft in principe niets te zeggen over mij”: Marc Brys praat voor het eerst uitgebreid over de hetze rond z’n aanstelling

“Als je iedereen moet geloven, heeft Eto’o me vier keer ontslagen.” En toch staat Marc Brys (62) nog aan het roer van de Kameroense nationale ploeg. Voor het eerst sinds hij de heksenketel van Yaoundé – en alle rellen daar aanwezig – even achter zich heeft gelaten, neemt de bondscoach het woord. “Vanaf dag één had ik een bewaker bij

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »