“Kwaliteit was deze zomer ruim onvoldoende”: CD&V Heuvelland vraagt forse investering in speelpleinwerking

CD&V merkt op dat de kwaliteit van de speelpleintjes in Heuvelland erop achteruitgaat. “We vragen bijkomende investeringen voor de speelpleintjes en de speelpleinwerking in de dorpen. Ondanks de inzet van vele vrijwilligers, was de kwaliteit van de werking deze zomer ruim onvoldoende”, klinkt het bij Nathan Duhayon van CD&V.

Onlangs werd de speelpleinwerking van de zomer van 2023 geëvalueerd. “Heel wat jonge mensen zetten zich hier vrijwillig voor in, maar we moeten een eerlijke analyse durven maken”, zegt Nathan Duhayon van CD&V. “Die analyse is dat de speelpleinwerking afgelopen zomer onvoldoende was. Er zijn een aantal incidenten geweest en er werd ook plots beslist om alles te centraliseren in Wijtschate wat tot onverwachte problemen leidde voor vele ouders.”

Negatieve uitschieter

Eén probleempunt springt er sterk uit in de evaluatie. “De normen van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk schrijven voor om maximaal acht kinderen te hebben per animator”, weet Nathan Duhayon. “Als we de cijfers van Heuvelland bekijken, zien we dat er bepaalde dagen slechts één animator was voor achttien kinderen met een uitschieter tot 22 kinderen op één dag. Dit komt de kwaliteit van de speelpleinwerking absoluut niet ten goede. We vragen een bijkomende investering in de werking, die voor heel wat ouders onmisbaar is tijdens de zomermaanden”, aldus Nathan Duhayon.

Oproep

In een reactie deed bevoegd schepen Bart Vanacker een oproep naar jongeren die het engagement willen aangaan om zich als monitor verantwoordelijk te stellen op de speelpleinwerking. “Vandaar dat we een hogere terugbetaling van de animatorcursus voorzien en dat we van een kleine vrijwilligersvergoeding overschakelen naar het statuut van jobstudent. Wel houden we ons aan een centralisatie om zo de druk op de monitoren te verlichten. De centralisatie van de speelpleinwerking in Wijtschate voor 2024 is voorzien in week vier, vijf en zes van de grote vakantie.” (MDN)

The post “Kwaliteit was deze zomer ruim onvoldoende”: CD&V Heuvelland vraagt forse investering in speelpleinwerking is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste”: onderzoek toont aan dat wielertoeristen niet erg sympathiek zijn

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al, een echt boegbeeld”

Na een loopbaan van 40 jaar als parketmagistraat en rechter is door de Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtelijk personeel op de laatste dag van het gerechtelijk jaar afscheid genomen van Guido Casier (70) uit Heule (Kortrijk). “Een boegbeeld”, klonk het unisono.
The post Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al,

Lees meer »

KIJK. Kim Kardashian maakt plots achterwaartse salto op dansvloer

Kim Kardashian (43) was een van de aanwezigen op het 40e verjaardagsfeest van haar zus Khloé Kardashian. Ze stal de show op de dansvloer en trok alle aandacht naar zich toe toen ze salto’s begon te maken. Met behulp van Cade Hudson – manager en goede vriend van zangeres Britney Spears – deed ze dit naar eigen zeggen “verschillende keren

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar is mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »